Antiszemita szobor bűzlik Csepelen

Föld S. Péter 2020. január 11. 06:18 2020. jan. 11. 06:18

Tarlós István, Budapest volt főpolgármestere, Orbán Viktor tanácsadója, Wass Albert szobrot avatott Csepelen, a Radnóti Miklósról elnevezett művelődési ház előtt. Utóbbi magyar költőt olyan gazemberek ölték meg, akik Wass nevű honfitársunkat nem a versei, hanem ideológiája okán emelték a pajzsukra. Tarlós István Wassal – antiszemitizmusával – kapcsolatban magyarázatként annyit mondott, hogy mindenkinek lehetnek rossz mondatai.

Aggodalomra azért nincs ok, mert amikor a csepelihez hasonló gusztustalan és gyomorforgató dolog történik, Orbán Viktor mindig azzal nyugtatja az érdekelteket, hogy a magyar kormány zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmus ellen, és megvédi zsidó honfitársait.

A zsidó honfitársak egyetértenek a zéró toleranciával, de nem szeretik, ha megvédik őket. A zsidó honfitársaknak ugyanis rossz emlékeik vannak a megvédésükkel kapcsolatban. A zsidó honfitársak azt szeretik, ha nincs szükség arra, hogy megvédjék őket, mert nekik az a jó, ha nincsenek veszélyben. A zsidó honfitársak ugyanis ugyanazt szeretik, mint a nem zsidó honfitársak: békében, nyugodtan élni. Gyerekeiket nevelni, szeretteiket szeretni, dolgozni, pihenni, szórakozni.

Mindehhez persze az is kellene a zsidó honfitársak szerint, hogy a kormány – élén a miniszterelnökkel – ne hergelje azokat, akik a kormány által legyártatott, Soros György ellen uszító plakátokra odaírták, hogy Büdös zsidó, mert nem megvédeni akarják zsidó honfitársakat, hanem megtámadni őket. A zsidó honfitársak nem örülnek annak, ha büdös zsidónak nevezik őket, valamint azt sem díjazzák, ha egy náci háborús bűnös (Wass honfitársra gondolunk) szobrot kap a nácik által elpusztított magyar költőről elnevezett művelődési ház előtt. Nemcsak azért nem szeretik az ilyet a zsidó honfitársak, mert rossz emlékeket idéz bennük, hanem azért sem, mert ha a kormányfő bizalmasa egy náci háborús bűnös szobrát avatja fel, akkor a zsidó honfitársak joggal gondolják, hogy a kormány – élén Orbán Viktorral – talán mégsem akarja annyira megvédeni őket, mint ahogyan mondja.

Ha a kormány – élén Orbán Viktorral – valóban meg kívánná védeni a zsidó honfitársakat, akkor nem teremtene folyamatosan olyan helyzeteket, hogy neki, vagy bárki másnak meg kelljen őket védenie. Nem nevezné Horthyt kivételes államférfinak, miközben tudja, hogy Horthy nemcsak a zsidótörvényekért felelős, hanem több százezer zsidó származású magyar ember elpusztításában is tevékenyen segédkezett.

A zsidó honfitársak tudják, hogy nem a magyar kormány írta rá a Soros György ellen uszító plakátokra, hogy Büdös zsidó, de ezzel nincsenek különösebben kisegítve, mert azt is tudják, hogy a kormánynak nincs ellenére, ha valaki odaírja a plakátokra ezt a szégyenteljes szöveget. Ha a kormánynak – élén Orbán Viktorra –  mindez nem tetszene, akkor már elfogták volna a tetteseket, és lesújtottak volna rájuk a törvény szigorával. Ám mindez nem történt meg, így a zsidó honfitársak kénytelenek azt gondolni, hogy akár a kormány is odanyomtathatta volna a Soros György ellen uszító plakátokra ezt a szöveget, hiszen tudta, hogy előbb, vagy utóbb, úgyis odaírja valaki.

A zsidó honfitársak rosszkedvűen nézik, ami ma Magyarországon történik. Többeknek közülük háborog a gyomruk, és olyanok is vannak, akik félnek, mert még emlékeznek, hogy annak idején is hasonlóképpen kezdődött az, amitől a zsidó honfitársakat meg kellett volna védeni.

Mindez persze nem csupán a zsidó honfitársak számára gyomorforgató, hanem azok a nem zsidók is ugyanígy éreznek, akik normálisan és tisztességesen gondolkodnak, és az a véleményük, hogy egy olyan országban, ahol nem jó zsidónak lenni, ott nem-zsidónak lenni sem jó.

Szégyen van és gyalázat, a bűz orrfacsaró.