Átment a Parlamenten az MSZP javaslata a közlekedési törvénysértők szigorúbb büntetéséről

HírKlikk 2021. április 27. 16:20 2021. ápr. 27. 16:20

Igaz, hogy sajátjaként tálalva, de elfogadta a kormány az MSZP törvényjavaslatát az eltiltás hatálya alatt vezetők szigorúbb szankcionálásáról. Máris itt a következő szépítési lehetőségük: támogassák most, a fürdőszezon indulása előtt a fizetős strandok szabaddá tételét is!

A kormány enyhíthet szégyenén, ha elfogadja a következő szocialista javaslatot is – mondta el online sajtótájékoztatójában Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója kedden, a Parlamentből bejelentkezve, közvetlenül a szavazás után.

„Ma elfogadta azt a javaslatunkat a Parlament, hogy a jövőben a BTK vonatkozzon azokra, akik kifejezett eltiltás alatt vezetnek. Hiszen mindenkit hazavárnak, mindenkinek vannak szerettei, és elfogadhatatlan, hogy notóriusan szembeszegüljenek egyes emberek a közösségi normákkal, törvényekkel” – jelentette be Molnár. 

„Történt azonban egy furcsaság” – tette hozzá a szocialista politikus. „Ezt az ellenzéki javaslatot Semjén Zsolt vette a nevére, azonban ha a jövőre nézve ez a módja annak, hogy az ellenzéki javaslatok törvénnyé változzanak, akkor legyen így: éljen a jelenlegi magyar kormány ezzel a lehetőséggel”.

Jelezte, már rögtön itt is van egy újabb lehetőség, ha követni szándékozna ezt a gyakorlatot a kormány. „A természetes vizeink melletti fizetős strandok díjmentessé tétele egy olyan ügy, amelyet fel kell karolnia a kormánynak, hiszen a legfontosabb, hogy az emberek szabadon tudjanak strandolni, el tudjanak menni a vizek mellé, és különösen a válság közepette, amikor a jövedelmek visszaestek és rengetegen elvesztették a munkájukat, akkor díjmentesen tudjanak belépni egy-egy szabad strandra a természetes vizeink mellett”.

„Ha ez az ára, hogy jó törvények szülessenek, akkor bár szokatlan és kevéssé elegáns, de járjuk ezt az utat!” – szólította fel a kormányt az MSZP pártigazgatója.