Augusztus 20: Telt ház, zsúfoltság és nagy forgalom várható

HírKlikk 2019. augusztus 17. 06:30 2019. aug. 17. 06:30

Noha az időjárás szeszélyessé válhat az augusztus 20-i államalapítás ünnepét megelőző napokban, ez nem szegi kedvét a telt házat jegyző belföldi wellness szállodák vendégeinek.

Az ünnepi hosszú hétvége szállásfoglalásairól már korábban jelentek meg összesítések, amelyek azt mutatják, a közkedvelt üdülőhelyeken és a vidéki nagyvárosokban várható a legnagyobb látogatói roham az elkövetkező napokban.

A telt ház garantált a hotelekben, a kisebb panziókban, a kempingekben, a magán szálláshelyeken is, mivel előzetes becslések szerint az átlagos augusztusi forgalom két és félszeresét érheti el az országos piac az elkövetkező napokban - írja a magyarnemzet.hu.

Már ma a szokásosnál is nagyobb forgalom várható a közutakon a Balaton, a Velencei-tó, a Tisza nyaralóhelyeinek irányába, de sűrű turistaáradatra számíthat az ország több irányából Eger, Szeged, Gyula vagy Nyíregyháza, illetve a kisebb települések is. 

A Budapesten kedden tartandó hivatalos állami ünnepségek előtt a fővárosban is, illetve vidéken rengeteg településen már a hét végén kínálnak tartalmas kulturális, népművészeti, vallási, gasztronómiai, szabadidős, sport- és családi programokat, fesztiválokat a helyieknek és az utazóknak. 

A budai Várban a Mesterségek ünnepe augusztus 17-én nyílik meg, míg a Magyar ízek utcája a Várkert Bazár előtt augusztus 18-tól három napon át várja a látogatókat. Lesznek gyerekprogramok és koncertek, fellép mások mellett a Hooligans, Deák Bill Gyula, a Beatrice és a Csík zenekar.