Az ÁEEK szerint Bangóné csak el akarja terelni a figyelmet

HírKlikk 2020. január 4. 16:53 2020. jan. 4. 16:53

Bangóné Borbély Ildikó csütörtöki sajtótájékoztatóján gazdasági összefonódást emlegetett az emberi erőforrások minisztere, valamint a Borsod megyei kórház vezetője, Révész János között. Az ÁEEK szombati közleményében reagált az elhangzottakra.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház ügyében indult nyomozás mentén kiderült, a fideszesek országos kiterjedésű egészségügyi maffiát futtatnak. Így károsítják meg folyamatosan a magyar embereket, és a legfelsőbb vezetés is nyakig benne van – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Bangóné Borbély Ildikó.

Az ÁEEK szombati közleményében – egyebek között – azt írta, hogy megítélésük szerint, a képviselő „hangneme és stílusa nem méltó a közfeladatot ellátó intézményekhez, illetve a politikus országgyűlési képviselői mivoltához".

Az ÁEEK szerint, Bangóné sajtótájékoztatójából „kimaradt", hogy maga a Központi Kórház, és annak jelenlegi vezetője, Révész János tett feljelentést korábbi gazdasági és szakmai bűncselekmények gyanúja miatt. „A képviselő asszony azt sem említette, hogy a kórházzal kapcsolatos valamennyi nyomozás a jelenlegi főigazgató regnálása előtti időszakra vonatkozóan indult" – írták.

A közlemény alapján, a képviselő nyilatkozata mögött láthatóan az a szándék húzódhat meg, hogy elterelje a figyelmet Borsod-Abaúj-Zemplén megye egészségügyi ellátási rendszerének számos, régi gyökerű működési problémájáról.

Amikor 2018-ban Révész János átvette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház vezetését, az ÁEEK fenntartása alá tartozó intézmény rendkívül nehéz gazdasági és szakmai helyzetben volt –fűzték hozzá.

„Az új menedzsment jelentős fordulatot hajtott végre, stabilizálta a gazdálkodást, és az utóbbi egy évben az egészségügyi intézményben megközelítőleg hétmilliárd forint értékű beruházás valósult meg, amelynek célja a népegészségügyi mutatók javítása volt, különösen a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések területén" – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI/Hírklikk