Az alacsony jövedelmű emberek legfontosabb olvasmánya az akciós újság

HírKlikk 2021. június 22. 12:04 2021. jún. 22. 12:04

Az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának (áfa) öt százalékra, a többi élelmiszer áfájának pedig 18 százalékra történő csökkentését sürgette ismét az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke kedden.

Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón közölte, elfogadhatatlan, hogy Európa legmagasabb, 27 százalékos áfáját a magyarok fizetik.

Hozzátette: ráadásul a magas infláció miatt szinte megfizethetetlenek az áruk.

Emlékeztetett arra, hogy régóta javasolják az élelmiszerek áfájának csökkentését, de a kormány nem fogadta el a javaslatukat.

Ezért a jövő évi választások után, ha az ellenzék alakít kormányt, csökkenteni kell az élelmiszerek áfáját – hangoztatta.

Korózs Lajos azt mondta, a magas áfával csak a kormány jár jól, hiszen az infláció miatt egyre több bevételre tesz szert.

Véleménye szerint ebben a hónapban sem lesz alacsonyabb az infláció, mint a megelőző hónapokban és ehhez még hozzájön a megalázó, 0,6 százalékos nyugdíj-kiegészítés.

Elmondta, ez a kiegészítés egy átlagos, 148 ezer forintos nyugdíj esetén 888 forintot jelent.

Az alacsony jövedelmű emberek legfontosabb olvasmánya az akciós újság. Nem azt nézik, melyik a legegészségesebb termék, hanem melyik a legolcsóbb – mondta.

Forrás: MTI