Az általános iskolai beiratkozáshoz online felület indult

HírKlikk 2021. április 10. 20:40 2021. ápr. 10. 20:40

A beiratkozás jövő héten lesz, de a Klebelsberg Központ online jelentkezést javasol. A tanárok háromnegyede már regisztrált a koronavírus elleni védőoltásra.

Napokon belül kezdődik a általános iskolai beiratkozás. A járvány miatt most is online jelentkezést javasolnak a szülőknek – írja a Magyar Nemzet Hajnal Gabriellára, a Klebelsberg Központ elnökére hivatkozva.

A beiratkozás április 15-16-án lesz esedékes, de már most szombaton megnyitják a Kréta-rendszert használó iskolák esetében az online beiratkozáshoz szükséges felületet. Ehhez csak a lakcímkártyát kell feltölteni, az egyéb dokumentumokat személyesen ráér majd ősszel bemutatni – mondta a lapnak az elnök, aki figyelmeztetett, most kell jelezni, hogy a gyerek ősztől hittanra vagy erkölcstanra jár majd.

A lap cikkéből kiderül, hogy ősszel több, mint 95 ezer gyerek kezdi meg általános iskolai tanulmányait, 16 ezer nagycsoportos tovább marad az óvodákban, és hogy a pedagógusoknak már 75 százaléka regisztrált a koronavírus elleni oltásra.