Az aszfalt királya lett az MSZP jelöltjéből

Márkus 2018. augusztus 1. 07:11 2018. aug. 1. 07:11

Második alkalommal rendezett motoros napot az Ajkai Motorosok Egyesülete. A két éve alakult szervezet az ország egyik legsikeresebb motoros klubja, elnöke pedig az a Pad Ferenc, akit korábban az MSZP jelöltjeként ismerhetett meg a nyilvánosság a tapolcai időközi országgyűlési választás alkalmával.

Az Ajkai Motorosok Egyesülete 2016 végén alakult. Pad Ferenc elnök az Ajkai Szónak akkor elmondta, hogy a céljuk szerteágazó. Népszerűsíteni kívánják a szabályokat betartó, kulturált motorozást, közlekedésbiztonsági előadást, ügyességi bemutatót és más egyéb közös programokat szerveznek.

Az egyesület hamar az ország egyik legsikeresebb klubjává nőtte ki magát. Alakulásuk után nem sokkal tavaly megnyerték a Hungaroringen szervezett csillagtúra versenyt, és az idén ismét ők bizonyultak a legjobbnak.

Pad Ferenc korábban a 2015 áprilisi időközi országgyűlési választás baloldali jelöltje volt, ám a többség a másik ellenzéki párt, a Jobbik aspiránsát juttatta mandátumhoz. A valamivel több mint 26 százalékos eredményt elérő Padnak a harmadik hellyel kellett beérnie.