Az egyetemi oktatók megunták Németh Szilárd bunkózását

HírKlikk 2018. március 13. 06:36 2018. márc. 13. 06:36

Elég volt! - üzenték az egyetemi oktatók Németh Szilárdnak.

"Elég volt abból, hogy a kormányzat korlátolt korifeusai minősíthetetlen stílusban és színvonalon minősítgessék a magyar felsőoktatás által létrehozott értékeket!" - írta hétfői közleményében az Oktatói Hálózat, amelyben Németh Szilárd múlt heti kijelentéseire reagáltak. A Fidesz alelnöke szerint ugyanis túl sokan járnak egyetemre, egyes felsőoktatási intézmények pedig annyit érnek, mint "vászontarisznyán a lakat".

"Attól, mert valaki tetőfedő, még nem hülye. És nem kulturálatlan ember, és így tovább. Hanem végzi a munkáját, méghozzá olyan munkát, amit te komám, nem tudsz elvégezni a professzori székből" - üzente a kormánypárti politikus.

A magyar felsőoktatásban oktatókat és kutatókat tömörítő Oktatói Hálózat szerint Németh Szilárd tovább folytatja az ország félrevezetését az állítólagosan fölösleges diplomákról, tovább folytatja "a hazug propagandát, a nyomásgyakorlást", hogy még kevesebben járjanak egyetemre, sőt, már az érettségiig se jussanak el.

Ezenközben az igazság az, hogy egy diplomás fele annyira van kitéve a munkanélküliség veszélyének és kétszer akkora átlagos keresetre számíthat, mint egy érettségizetlen szakmunkás. Magyarországon ma nem túl sokan, hanem túl kevesen tanulnak mind közép-, mind felsőfokon, és a lecsúszó iparágak lobbistái által vezérelt oktatáspolitika ezt a hiányt minden eszközzel tovább fokozza. Hazánk és gyermekeink jövőjét áldozzák fel azért, hogy néhány elavult vállalkozás olcsóbb bérrabszolgákhoz jusson. - írták az oktatók.

Forrás: nepszava.hu