Az eljárásrend megszegésével a mentő helyett a háziorvost kötelezték mintavételre

HírKlikk 2020. október 27. 07:15 2020. okt. 27. 07:15

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő hétfőn az Országgyűlésben arról beszélt, hogy Hajdú-Bihar megye egyik idősotthonában a mentő helyett a háziorvost kötelezték – az eljárásrend megszegésével – arra, hogy mintát vegyen a koronavírus-gyanús dolgozóktól és lakóktól.

A szocialista politikus hozzátette: a háziorvost, aki jelezte, hogy betegsége miatt a fokozottan veszélyeztetett csoportba tartozik, a mintavétellel karanténba kényszerítették, így nem tudja ellátni körzete betegeit a vészhelyzetben.

Vitályos Eszter, a szaktárca európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára – jelezve: nem ismeri a konkrét esetet – elmondta: részletes eljárásrend szabályozza a teendőket, a háziorvosok kérhetik a mentőket tesztelésre koronavírus-gyanú esetén.

Utána fogunk járni és meg fogjuk tudni a teljes igazságot – közölte az esetről. Viszonválaszában az MSZP-s képviselő arra hívta fel az államtitkárt: ismerjék el, hogy nem tudják kezelni a koronavírus-válságot.

Vitályos Eszter – megismételve ígéretét – megjegyezte: elég hiteltelenek a baloldal pandémia kapcsán tett kijelentései, miután már tavasszal is minden erejükkel azon voltak, hogy politikai tőkét kovácsoljanak a járványból.

Forrás: MTI/Hírklikk