Az előválasztás szövetséget kovácsol

Nagy András 2019. január 31. 14:06 2019. jan. 31. 14:06

A héten zajló főpolgármesteri előválasztás célja, hogy az ellenzék jelöltje egy az egyben mérkőzhessen meg az ősszel Tarlós Istvánnal, Horváth Csaba és Karácsony Gergely küzdelmének ugyanakkor nem lesz vesztes, csak nyertese  – jelentette ki az MSZP budapesti elnöke csütörtök délelőtt a Széll Kálmán téren.

Molnár Zsolt a Széll Kálmán téri szavazóhelyiség előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Magyarország történetében elsőként megrendezett előválasztás első három napján több mint 16 ezren szavaztak. Azaz csütörtök estére jó eséllyel meghaladja majd a 20 ezret azon budapestiek száma, akik leadták szavazatukat a szocialisták által támogatott Horváth Csabára, avagy Karácsony Gergely zuglói polgármesterre.

Molnár Zsolt szerint közülük egyébként bárki is nyer a vasárnap délig tartó szavazáson, „az előválasztásnak nem lesz vesztese, csak nyertese”. A szocialista politikus ezt elsősorban arra a kétmillió emberre értette, aki Budapesten vagy a magyar főváros vonzáskörzetében él.

A magyar politikában egyedülálló innovációnak tekinthető előválasztás vasárnapra egy olyan szövetséget fog létrehozni, amely októberben változást eredményezhet Budapesten, amely „a legfontosabb mérföldkő lesz a 2022-es kormányváltás felé vezető úton” – fogalmazott.

Ugyanez az ellenzék célja egyébként Szombathelyen, Pécsett vagy Egerben is, tehát minden nagyobb városban elő kell teremteni azt a helyzetet, hogy egy ez egy ellen a legesélyesebb jelölt küzdhessen meg a polgármesteri címért, ez fog tudni hátországot teremteni a Fidesz-kormány leváltásához – hangoztatta a szocialista párt fővárosi elnöke.

Forrás: Hírklikk