Az emberek védelméről szóljon a járvány elleni védekezés!

HírKlikk 2020. május 8. 14:12 2020. máj. 8. 14:12

„Az emberek védelméről szóljon a járvány elleni védekezés, ne pedig az összevissza hazudozásról” – mondta Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke pénteken, az ATV Start című műsorában, ahol Gy. Németh Erzsébet DK-s főpolgármester-helyettessel együtt kérdezték.

Komjáthi megjegyezte: a kormány legújabb plakátkampányával is hazudik, de az egyes kormánytisztviselők által mondottak – a munka nélkül maradtak vagy a megsegített cégek számáról – szintén nagyon különbözőek, mintha nem egyeztetnének egymással.

„Bárcsak lennének számok! (…) Elképesztően különböző számokat mondanak!” – emelte ki többször is.

Példaként hozta, hogy május elsején Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára azt mondta: az állami bértámogatást 500 cég vette igénybe, ez körülbelül 5 ezer embert érint és 2 milliárd forintot költöttek rá; Gulyás Gergely kancelláriaminiszter pedig csütörtökön már 3 ezer cégről és 44 ezer érintett emberről beszélt.

Komjáthi azt vélelmezte: mikor „meghallotta a főnök, hogy Bodó Sándor mit mondott, odaszólt a Lölönek” (ezért a műsorvezető rendre utasította), „…tehát akkor Mészáros Lőrinc úrnak odaszólt, (…) elnézést kérek, Mészáros úr Orbán Viktor nagyon jó barátja, és (…) egyébként Zuckerbergtől okosabb, valószínűleg beregisztrálta az összes cégét és így jobbak lettek a számok”.

Megjegyezte: a bértámogatásra költött 2 milliárd forint éppen annyi, mint amit „a nemzet veje, Tiborcz úr kapott” a yacht kikötőjére.

Azt mondta, annyit lehet biztosan tudni egy, az Innovációs és Technológiai minisztériumból kiszivárgott anyag szerint, hogy a 15. héten egy hét alatt 11.960 ember vesztette el az állását. Ezzel akkor 330.000 emberre nőtt a regisztrált munkanélküliek száma.

„Mi az egyenes beszédet szeretjük, ezért indítottuk az online petíciót is” – hangsúlyozta Komjáthi – amit az https://mszp.hu/emberekvedelmeben webcímen lehet aláírni.

Gy. Németh Erzsébet az ellenzéki önkormányzatok „tudatos és folyamatos kivéreztetéséről” beszélt.

Mert míg a gépjárműadó elvonása és az ingyenes parkolás minden önkormányzatot sújt, az, hogy a Samsung iparűzési adóját átcsoportosítják az ellenzéki gödi önkormányzattól a fideszes megyei önkormányzathoz, vagy az 1,2 milliárdos elvonás az ellenzéki Józsefvárostól és a 400 milliós elvonás Ferencvárostól „kifejezetten ellenzéki önkormányzatokra van kitalálva” – mondta.

Hangsúlyozta: biztos abban, hogy a fideszes testületeknek az elvonásokat különböző jogcímeken vissza fogják pótolni. „Ha nem így lesz, vissza fogok jönni ide a stúdióba, és nagyon-nagyon boldogan fogok elnézést kérni”.

Forrás: Hírklikk