Az érintettekkel együtt cselekszik az MSZP a rokkantnyugdíjas családok és a helyi kérdések ügyében

HírKlikk 2019. október 24. 14:18 2019. okt. 24. 14:18

Az érintettekkel közös javaslatban követeli az MSZP a rokkantnyugdíjas családok kárpótlását; közösen döntik el a polgárokkal a helyi fejlesztéseket is – ezekről beszélt Harangozó Tamás az MSZP országgyűlési frakcióvezető-helyettese csütörtökön az ATV Start vendégeként.

Az Alkotmánybíróság idén március 31-ig adott határidőt a rokkantnyugdíjas törvény korrekciójára, emlékeztetett Harangozó Tamás. „Családok tízezreinek életét tették tönkre, 8 éve nem kapják meg a nekik járó jussot. A Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság kimondta, hogy a legalapvetőbb emberi jogokat sérti ez a szabályozás és felszólította Magyarországot, hogy ezt tegye rendbe. Ezután tette csak meg a magyar Alkotmánybíróság, hogy megerősítette ezt a döntést” – idézte fel a szocialista képviselő a törvénysértést. Hozzátette, „van egy javaslat, amit már tavaly decemberre benyújtottunk, majd idén is benyújtottuk: ezt pedig az érintettek országos szervezetével raktuk össze. A lényeg: tessék azoknak az embereknek pénzét visszaadni, akiktől tisztességtelenül, törvénysértőn elvették!”

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, több alkotmányos mulasztásos törvénysértésben van még a kormány, például az választások tisztaságának törvénye tekintetében. A helyi témákról is beszélt, melyek kapcsán Budapesttel kapcsolatban elmondta „Karácsony Gergely bejelentette, hogy hosszú idő után a városháza eddig elzárt parkolójából egy tisztességes közparkot csinálnak, és visszaadják a teret az embereknek!” Utalt rá, hogy hasonlót egyébként már 5 évvel ezelőtt a korábbi jobboldali polgármester ígérte, „csak aztán – lehet, hogy pont a parkoló lobbi miatt – nem csinálta meg.”

Végül a képviselő arra a napokban többször elhangzott gondolatra is reflektált, hogy a helyi ügyekben, például a beruházások kapcsán, is az embereké kell, hogy legyen a végső szó. Jelezte, az MSZP politikája is azt támogatja, hogy mindig az emberek véleményét kérjék ki a fejlesztési tervek ügyében meghozandó döntésekkel kapcsolatban.

Forrás: Hírklikk