Az EU 21 millió euró humanitárius segélyt nyújt a Fülöp-szigeteknek és Nepálnak

HírKlikk 2022. január 28. 17:15 2022. jan. 28. 17:15

Az Európai Bizottság 21 millió eurót különített el, a Fülöp-szigetek, Nepál és más délkelet-ázsiai országok részére katasztrófavédelmi és humanitárius segítségnyújtás céljából – tájékoztatott a brüsszeli testület pénteki sajtóközleménye.

A segélyezésre szánt 21 millió euróból 10 milliót az Európai Unió azoknak a fülöp-szigeteki családoknak a támogatására szán, akik tavaly december végén, a Rai tájfun miatt elveszítették otthonukat és megélhetésüket. 9,5 millió euróból pedig, a testület a fülöp-szigeteki, nepáli és a délkelet-ázsiai régió katasztrófavédelmi és vészhelyzeti felkészültségét erősítené meg. A fennmaradó 1,5 millió euró a fülöp-szigeteki, fegyveres konfliktus sújtotta Mindanao térségben élők sürgősségi humanitárius igényeit, és a koronavírus-járvány elleni védekezést fedezné – olvasható a sajtóközleményben.  

Az Európai Bizottság 1996 óta, több mint 153,5 millió euró humanitárius támogatást nyújtott a Fülöp-szigeteknek, míg a természeti csapások által gyakran sújtott Nepálnak, 2001 óta 116 milliót.

Az Európai Unió olyan projekteket finanszíroz, amelyek a közösségek ellenálló képességének és a katasztrófákra történő felkészültségének fokozására összpontosítanak a Fülöp-szigeteken, Vietnamban, Kambodzsában és Laoszban.

Forrás: MTI