"Az évtized ellenzéki jajveszékelése"

HírKlikk 2019. január 12. 15:45 2019. jan. 12. 15:45

Az évtized jajveszékelését kísérhettük figyelemmel, amiért nem minden orgánum képviselőjét engedték be az Orbán Viktor miniszterelnök által tartott Kormányinfóra - hangzott el az ECHO TV Troll című műsorában. Szarvas Szilveszter, a PestiSrácok.hu főszerkesztő-helyettese elmondta: az ellenzéki újságírók egyszerűen frusztráltak, mert kihagyták a ziccert. Itt volt életük nagy lehetősége, hogy feltegyék kérdéseiket, de kudarcot vallottak – tette hozzá. 

Orbán Viktor tartotta az év első Kormányinfóját, amelyről azt írták az ellenzéki újságírók: nem engedtek be mindenkit, nem válaszolt meg minden kérdést a miniszterelnök és gúnyt űzött sok újságíróból, kérdésfeltevőkből. Pindroch Tamás, a Figyelő főmunkatársa úgy reagált erre: ember legyen a talpán, aki megmondja, ezeknek a liberóknak mi a jó. 

Egyszer azt nehezményezik, hogy Orbán Viktor "menekül" a kérdések elől, aztán amikor kiáll és kérdezhetnek tőle, az sem jó - magyarázta. 

Szarvas Szilveszter szerint az ellenzéki újságírók egyszerűen frusztráltak, mert kihagyták a ziccert. Itt volt életük nagy lehetősége, hogy feltegyék kérdéseiket, de kudarcot vallottak. 

M. Dobos Marianne hozzátette, eddig azt nehezményezték, Orbán Viktor szinte úgy menekült el az elmúlt tíz évben a kérdések elől, hogy el sem lehetett kapni, még a Parlament folyosóján is alig. A miniszterelnök korábbi ígéretét betartva kiállt az újságírók elé, akik egy része ráment arra a narratívára, amit az ellenzék felerősített, miszerint hazudozik, szélsőjobboldali, EU-ellenes. És nem válaszol olyan égető kérdésekre, ami inkább a magyarokat érdekli. 

Ha nem tesznek fel kérdést, akkor arra, hogy tud válaszolni? 

- tette fel a kérdést erre reagálva Pindroch Tamás. 

Hozzátette: a Mészáros-Tiborcz lemezről évek óta nem tudnak lejönni. Most viszont itt lett volna a lehetőség, hogy másról is szó legyen, hiszen annyi ügy volt az elmúlt 3-4 hónapban a Gruevszki-ügytől a hajléktalanügyig, de semmit nem kérdeztek. 

Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezetője megjegyezte, bizonyára ez azért van, mert azokat az újságírókat nem engedték be, akik ezeket a kérdéseket feltették volna. Hozzátette, azokat, akiket nem engedtek be, jogosan tették, hiszen semmi keresnivalójuk nem lett volna ott. 

Forrás: Hírklikk