Az FKF és a Főtáv után leváltották a Főkert vezérigazgatóját is

HírKlikk 2019. december 15. 10:54 2019. dec. 15. 10:54

A Városháza megerősítette a HVG-nek, hogy valóban keresik az új vezérigazgatót. A jelenlegi vezetővel, Szabó Józseffel hivatalosan még nem közölték, hogy elbocsájtották.

A Karácsony Gergely vezette önkormányzat hivatalos közleményben egyelőre nem indokolta, hogy az FKF, és a Főtáv után miért kell a Főkert élére is új igazgató.

A döntést feltehetően az is motiválta, hogy cég üzleti beszámolók szerint elért árbevétele a 2017-es 1,4 milliárd forintról tavaly 789 millióra zuhant, miközben az önkormányzattól kapott működési támogatása 3,3 milliárdról 3,5 milliárdra emelkedett.

Az mfor.hu korábban arról számolt be, hogy az önkormányzat új vezetése átvilágította a céget, és kiderült, hogy a Főkert a munka jó részét kiszervezte alvállalkozóknak, akik újabb alvállalkozókat vettek ehhez igénybe. Ezek aztán részben a Főkert dolgozóival végzik el a munkát hétvégenként.

Amint a lap emlékeztet rá: a cég vezetőjét, Szabó Józsefet környezetvédelemért és zöldpolitikáért felelős főpolgármesteri biztossá nevezte ki az előző főpolgármester, Tarlós István, még szeptember elején. Most az is kérdésessé vált, hogy cégvezetői posztját megtarthatja-e.