Az I. kerületben is kikerült a szivárványos zászló

HírKlikk 2020. augusztus 23. 12:28 2020. aug. 23. 12:28

Szombaton az I. kerület önkormányzati épületére is kitűzték a szivárványos zászlót a Pride alkalmából.

A 444 számol be az eseményről, amit a kerület polgármestere V. Naszályi Márta polgármester Facebook-oldalán oldalán kommentált.

„A Budavári Önkormányzat büszke a kerület sokszínűségére, hogy az I. kerületben mindenki emelt fővel járhat, mert kiállunk a méltóságáért, hogy közöttünk mindenkinek helye van, itt mindenki szabadon vállalhatja önmagát” – fogalmazta meg a polgármester, hogy mit szeretne kifejezni a zászló kitűzésével.

Naszályi tévhitnek tartja, hogy a zászló a melegség propagandája, mert úgy gondolja, hogy „a melegséget nem lehet reklámozni, ahogyan a heteroszexualitást sem, hiszen nem választja senki, a szexuális orientációnkkal együtt születünk. A Pride azt üzeni, hogy gyere, legyél büszke és boldog úgy, amilyen vagy. Azért a felvonulás, mert a bujkálásnak és kirekesztésnek vet véget”.

A polgármester nem feledkezett el azokról sem, akik mostanában jeleskedtek a szivárványos zászlók leszedésében.

„Ha le akarod szedni a zászlót, létrát a portán kérhetsz, de mielőtt felmásznál rá, gondold végig, hogy valaha az életedben megaláztak vagy kirekesztettek-e valamiért az iskolában, a munkahelyen vagy bárhol! Érezted-e magad egyedül, megszégyenülve és megbélyegezve? Szeretnéd-e megint így érezni magad vagy szeretnél-e ilyen élményeket a saját gyerekednek? Olyan országot akarsz-e létrehozni, ahol félni és bujkálni kell? Mert hiába érzed ma úgy, hogy a »jó többséghez« tartozol, egy olyan társadalomban, ahol elfogadjuk, hogy a másikat szabad megbélyegezni és kirekeszteni, mindig meg fogják találni, hogy te miben vagy más” – üzente nekik Naszályi.

Ezzel szemben, a Fidesz holdudvarából többen is kiálltak Novák Előd mellett, aki elszaladt a főváros szivárványos zászlójával, majd szombaton a Miniszterelnökség államtitkára is arról beszélt, hogy nem kell a szivárványos zászló.

Forrás: 444.hu