Az LMP beáll Puzsér Róbert mögé 

Konczik Márton 2018. december 8. 15:45 2018. dec. 8. 15:45

Támogatja Puzsér Róbert főpolgármesteri jelöltségét az LMP – értesült a Hírklikk. A párt döntéshozó testülete 25 igen, 6 nem és egy tartózkodás mellett megszavazta a publicista jelöltségét.

Puzsér Róbert a portálunknak elmondta: a támogatásnak nagyon örül. Azonban ahhoz, hogy ez a jelöltség hivatalossá váljon, ahhoz még egy potenciális "centrumpártnak", vagy a Jobbiknak vagy a Momentumnak csatlakoznia kell az együttműködéshez.

Hozzátette: amíg ez nem történik meg, addig az LMP-vel a közös programalkotásra koncentrálnak, és erre fog kiterjedni az együttműködésük.

"Amennyiben a Jobbik vagy a Momentum csatlakozik, hivatalossá lehet tenni az együttműködést, és akkor lehet kölcsönös garanciákat és vállalásokat tenni"

- mondta Puzsér, majd hozzátette:

"ennek nem egyszerűen egy párttámogatásnak kell lennie, hanem egy új pólust kell  képezni".

Korábban Fekete-Győr András a Népszavának azt nyilatkozta, hogy baromság lenne 2018 végén kijelölni, hogy ki legyen az ellenzék főpolgármester-jelöltje. És a jelöltségre bejelentkezett szereplőkkel sem túlzottan elégedett:

„A győztes jelöltekhez idő kell. A jelenlegi jelöltek sajnos nem győztesek. Egyikük sem képes maga mögé állítani a budapestieket, pedig a fővárosban az ellenzék többségben van.”

Így aztán a Momentum Puzsér Róbert indulását sem tudja támogatni: 

„Nagyon sok mindenkivel beszélgettem Puzsérról és megdöbbenésemre a többség azt mondta, hogy akkor inkább Tarlós Istvánra szavaznak. Nem vagyunk hülyék, nem támogathatunk egy olyan jelöltet, aki Tarlósnak még több szavazót hozna"

- mondta a Momentum elnöke.

Tehát a jelenlegi állás szerint, az LMP és esetleg a Jobbik támogatásával lehet Puzsér Róbert a főpolgármester-választáson Tarlós István és a baloldali jelölt ellenfele.

Forrás: Hírklikk