Az LMP nem határolódik el Puzsér Róberttől

HírKlikk 2019. február 28. 08:30 2019. feb. 28. 08:30

Az LMP Puzsér Róbert független főpolgármester-jelöltet támogatja az önkormányzati választáson - erősítette meg az InfoRádió Aréna című műsorában a párt társelnöke.

Keresztes Lóránt elmondta: Puzsér Róbert nem "csak úgy" beugrott a politikába azzal, hogy főpolgármester szeretne lenni, hanem letett egy víziót, egy programot az asztalra, és ehhez kér felhatalmazást. "Ez nagyon fontos elvi szempont, másként nem is működött volna az LMP támogatása".

A párt társelnöke elmondta: "ez a vízió, a Sétáló Budapest program egy zöld program, megfeleltethető egy LMP-s vízióval, és a Puzsér Róbert által kért eljárás is megfelel a pártnak, mert átlátható és a részvételi programalkotáson alapul. E közös programalkotásban pedig sok LMP-s szakértő részt vesz, így voltaképpen Puzsér Róbert megvalósítja az LMP programját".

Puzsér Róbert egyik minapi nyilatkozatából úgy tűnt, hogy még nem döntötte el (vagy feltételekhez köti), hogy beszáll-e a baloldali előválasztási folyamatba. "Ez az ő döntése" - mondta a társelnök.

Keresztes Lóránt szerint Puzsér Róbert a harcias megnyilvánulásában (lásd. Hírklikk: Puzsér Róbert dührohamot kapott, amikor megtudta, hogy nem lesz belőle főpolgármester) "arra akarta felhívni a figyelmet, talán kissé karcos stílusban, hogy lehetnek olyan közvélemény-kutatások, amelyek tájékoztatnak, és vannak olyanok - vagy úgy prezentált kutatások -, amelyek befolyásolnak". A politikus hozzátette: ezt az LMP is tapasztalta más esetekben is, ezért helyesnek tartják, hogy nem lehet politikai eszközként használni közvélemény-kutatásokat.

Forrás: InfoRádió