Az MSZP 5 ezernél több szavazóköri biztost küld a választásra

HírKlikk 2019. május 16. 20:57 2019. máj. 16. 20:57

A szavazókörök több mint felében, 5 ezernél több helyen lesznek jelen az MSZP szavazatszámláló biztosai, hogy a Fidesz ne tudja elcsalni a választást - jelentette be Ujhelyi István.

Az MSZP több mint 5 ezer szavazókörbe fog szavazatszámláló biztosokat küldeni, hogy a Fidesz ne csalhassa el a választásokat - jelentette be győri utcafórumán Ujhelyi István. Ahol az MSZP vagy az ellenzék nincs jelen, ott bármi megtörténhet - tette hozzá az MSZP EP-képviselője. Annak ellenére sikerült az MSZP-nek 5 ezer delegáltat állítania, hogy a kampányára nem állnak rendelkezésre milliárdok és az államgépezet minden fogaskerekével ellenük dolgozik.

Ujhelyi úgy tudja, a többi ellenzéki párt is gyűjti szavazatszámláló önkénteseket, hogy összesen hányan lesznek, az a következő napokban derül ki. Ami biztos, a szavazókörök több mint felében az MSZP-nek lesz saját delegáltja, Győrben például száz százalékos a lefedettségük, az összes szavazókörben lesznek szocialista szavazatszámlálók.

Ujhelyi szóba hozta Günther Oettinger európai költségvetési biztos csütörtöki nyilatkozatát, miszerint, ha Orbán Európa ellenségévé válik, azzal kockáztatja a tőke jelenlétét Magyarországon. Az MSZP EP-képviselője ezt úgy értékelte, ennél fenyegetőbb, egyértelműbb üzenetet, mint amit a német, bajor autóipar képviselője elmondott, nem kaphatott volna Magyarország. Ennél keményebb szavakat német politikus még nem használt a kormányfővel szemben.

Ha Orbánnak sikerül végrehajtania a politikáját, és kisodródunk az Európa-párti erők közül, Európából, azzal kockáztatjuk a német autóipar jelenlétét, fejlődést is Magyarországon - figyelmeztetett Ujhelyi. Orbán már nem tud hova hátrálni abból a politikából amit elkezdett, miután az Európai Néppártban felfüggesztették a tagságát, és nyilvánvaló, a választások másnapján a Fideszt ki is fogják rakni a pártcsaládból -jelentette ki Ujhelyi István.

Forrás: Hírklikk