Az MSZP beleszállt Parragh Lászlóba: hitvány és gyalázatos kijelentés

HírKlikk 2020. november 5. 12:29 2020. nov. 5. 12:29

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László szerint, az álláskeresési járadék meghosszabbítása a jelenlegi helyzetben nem indokolt. Az MSZP úgy véli, „ilyen hitvány és gyalázatos" kijelentést is csak egy olyan ember tehet, aki saját bevallása szerint irritálóan sokat keres, amit még azzal is alátámasztott, hogy a felesége 3 milliós fizetését aprópénznek nevezte.

A szocialisták szerint Parragh bebizonyította, hogy magasról tesz azokra az emberekre, akik három hónap után sem tudnak állást találni. Nem érdekli, hogy több százezer embernek szűnt meg az állása, több százezer dolgozónak csökkent a jövedelme és 150 ezer munkanélküli már semmilyen támogatást sem kap.

Az MSZP azt üzeni Parragh Lászlónak, hogy nemcsak az álláskeresési járadék meghosszabbítására lenne szükség a jelenlegi helyzetben, hanem érdemi segítséget nyújtó bértámogatási rendszerre is. Ugyanis a számokból az már tisztán látszik, hogy jóval kevesebben kaptak támogatást, mint ahányan részmunkaidőbe kényszerültek. Ennek pedig az az oka, hogy a külföldön bevált bértámogatási rendszert a magyar kormány fideszesítette, amiből az lett, hogy egy túlbonyolított folyamaton keresztül, keveseknek nyújtottak túlságosan szerény támogatást és azt is rendkívül lassan.

Hangsúlyozzák: az MSZP már a válság kezdete óta azt az álláspontot képviseli, hogy a munkahelyek védelmét, valamint a magyar a kis- és középvállalkozásokat kell támogatni, ezért követjük továbbra is a 80 százalékos bértámogatást! Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80 százalékát állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával három-hat hónapra. Mindezek mellett, pedig 100 százalékos táppénzt kell biztosítani azoknak, akik igazoltan koronavírusosak, annak érdekében, hogy ne akarják elkerülni a karantént és ne akarjanak betegen is dolgozni!

Mint írják, gondoskodni kell azokról, akik nehéz helyzetbe kerültek. Az MSZP ezért követeli, hogy az álláskeresési támogatást kilenc hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint.

Az MSZP szerint, a biztos megélhetés mindenkinek jár, ezért szociáldemokrata pártként, az esélyegyenlőségért, a szociális biztonság megteremtéséért és a társadalmi igazságtalanságok megszüntetéséért harcol.

Forrás: MTI-OS