Az MSZP és a DK is tiltakozik a 100 milliárd forintnyi közpénz privatizálása miatt

HírKlikk 2020. december 27. 08:15 2020. dec. 27. 08:15

Elfogadhatatlannak tartják az ellenzéki pártok, hogy csaknem 100 milliárd forintot kapott a kormánytól a Mathias Corvinus Collegium.

Az összeget a gazdaságvédelmi alapból csoportosították át, az alapítvány egy Kárpát-medencei oktatási intézményrendszer kiépítésére fordítaná a pénzt. Az MSZP és a DK is azt nehezményezi, hogy 100 milliárd forintnyi közpénzből magánvagyon lett, miközben a valódi válságkezelésre nem biztosít elég forrást a kormány – írja az atv.hu.

„Mi nagyon dolgozunk azon, hogy ez a program legalább olyan jó legyen, mint egy évvel ezelőtt...” – a novemberi női vezetőképzőt nyitotta meg ezekkel a szavakkal Orbán Balázs. Forráshiányon nem fog múlni az államtitkár alá tartozó Mathias Corvinus Collegium programjainak jövője. A karácsonyi Magyar Közlöny szerint ugyanis közel száz milliárdot kaptak a gazdaságvédelmi alapból.

Az ellenzéki pártok szerint elfogadhatatlan, hogy az év végi döntéssel 100 milliárd forintnyi közpénz kerül ki az állam ellenőrzése alól, miközben számos terület a válság miatt komoly forráshiánnyal küzd.

„Orbánéknak ahelyett, hogy újabb fideszes haverokat tömnek ki közpénz milliárdokkal, most minden egyes fillért az elmaradt válságkezelés miatt megszűnő munkahelyek pótlására és a kormányzat által cserben hagyott emberek támogatására kellene fordítaniuk” – mondta Barkóczi Balázs, a DK szóvivője.

„Egészen felháborító és minősíthetetlen, hogy karácsony előtt is nem a gazdaság megsegítésére, vagy az önkormányzatok vagy az egészségügy megsegítésére adnak pénzt, hanem jól látjuk, hogy a kormány arra használja a kialakult válsághelyzetet, járványhelyzetet, hogy minél több pénzt tudjanak ellopni” – nyilatkozta Bangóné Borbély Ildikó, MSZP-s országgyűlési képviselő.