Az MSZP gyereknapi adományokat vitt Iványi Gábor alapítványának

Miljacki Marija 2020. május 28. 15:06 2020. máj. 28. 15:06

Csütörtökön a Magyar Szocialista Párt adományokkal segítette a Budapesten található józsefvárosi Oltalom Karitatív Egyesület által fenntartott óvodát. Az előzetes adománygyűjtési akcióban nagy segítséget nyújtott Iványi Gábor lelkész, aki a mai napig – vezetőjeként – aktívan dolgozik azért, hogy az egyesület fenntartható maradjon. Molnár Zsolt az MSZP budapesti elnöke, valamint Bihal Dávid, az MSZP országos elnökségének tagja adta át gyereknap alkalmából a csomagokat.

Az MSZP országos és budapesti elnöksége az egyesülettel való előzetes egyeztetések alapján vitte el a párt tagjai és aktivistái által addig összegyűjtött adományokat. Molnár Zsolt elárulta, hogy az adományok között találhatóak különböző játékok, tartós élelmiszerek és fertőtlenítőszerek is. Külön kiemelte és megköszönte Iványi Gábornak, az egyesület vezetőjének több évtizedes alázatos munkáját. Jövőképet és reményt teremt meg az itt nevelkedő gyerekek és családjaik számára.

Az adományok kiosztása emellett azért is volt fontos, mert az egyesülethez tartozó óvoda a járvány okozta helyzet után, jövő héten kedden nyitja meg újra kapuit. A budapesti elnök hangsúlyozta, hogy a szocialista párt ahogy eddig is, úgy a továbbiakban is azon fog dolgozni, hogy minél több emberen segítsen a járványhelyzet okozta nehézségek után.

1995 óta független egyesületként működik a szervezet. Kórház, hajléktalansegítő- és ellátó központ, óvoda és anyaotthon tartozik hozzá, amelyet 2004-ben adtak át. Az óvodában 44 hátrányos helyzetű gyermek gondját viseli nyolc szakképzett óvónő és dajka. Emellett a családoknak is próbálnak segítséget nyújtani – étellel és ruhaadományokkal. Kiemelten fontos, hogy ebben az intézményben a gyerekek napi többszöri meleg étkezést kapnak, hétvégén pedig tartós élelmiszert küldenek a családokhoz – ezzel is segítve őket. Így a karitatív egyesület támogatása kiterjedhet az intézmény keretein túl, az ott nevelkedő gyermekek otthonába is, hiszen sok családnál a meleg étel elkészítése is kihívást jelent.

Az itt dolgozó pedagógusoknak nem csak a napi több órás gyermeknevelés és felügyelet a hivatása. Az óvoda munkatársai pontosan tudják, hogy az egyes gyermekek milyen életkörülmények között nevelkednek az óvoda kapuin kívül. Ha szükséges, lelki támaszt és külön segítséget is nyújtanak nekik. Céljaik közé tartozik, hogy segítsék és felkészítsék őket a jövő kihívásaira, továbbá lelkiismeretesen küzdenek azért, hogy megteremtsék számukra a továbbtanulás lehetőségét.

A járványhelyzetet minden munkatárs és gyermek fertőzés nélkül vészelte át, így a keddi nyitást semmi nem fogja akadályozni – nyilatkozta Borsányi Aranka, az adománygyűjtő központ vezetője a Hírklikknek. Ez nem valósulhatott volna meg az intézmény dolgozóinak napi szintű állhatatos munkája nélkül. Ennek során, napi rendszerességgel végezték el azokat fertőtlenítő intézkedéseket, amelyek azt tették lehetővé, hogy a gyermekek minél előbb visszatérhessenek az óvoda falai közé.