Az MSZP is bojkottálja a szavazást

HírKlikk 2021. június 15. 11:45 2021. jún. 15. 11:45

A rendvédelmi dolgozók helyzetéről is szó esett az Országgyűlés keddi ülésnapján, napirend előtt.

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese bejelentette, hogy több más ellenzéki párt mellett, ők is bojkottálják a szavazást, mert a kormánypártok azt adják, ami politikájuk lényege a „cinizmus, gazemberség, gyűlölködés, államilag irányított korrupció".

Felszólalásában a rendvédelmi dolgozók leszerelése miatti aggodalmait fejezte ki. Elmondta: egy szakszervezeti felmérés szerint a rendvédelmi állomány 70 százaléka leszerelne, mert az állomány nem érzi a megbecsülést.

A szocialista politikus közölte: kormányváltás esetén visszaállítanák a szolgálati nyugdíjat, új illetményrendszert vezetnének be és a folyamatos ellenőrzéseket „egy tollvonással" eltörölnék.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában elmondta: 2002-10 közt több mint 45 ezer hivatásos állományú dolgozó ment idő előtt nyugdíjba, akik közül 25 ezer a Belügyminisztériumból távozott. A baloldali kormányok akkor nem emelték a hivatásos állomány bérét, és felrúgták a korábbi életpályamodellt, lakhatási támogatást – emelte ki.

Az ellenzéki képviselő által említett szakszervezeti felmérést Kontrát Károly sem hitelesnek sem reprezentatívnak nem tartja, és hangsúlyozta, hogy a 2022-es költségvetésben is biztosítja a kormány a rendvédelemhez szükséges forrásokat.

A magyar emberek érdeke egy erős rendőrség – fogalmazott, és köszönetet mondott a rendőrség teljes személyi állományának a magyarok biztonsága érdekében végzett munkájáért.