Az MSZP kezdeményezi a családi pótlék megduplázását

HírKlikk 2023. január 13. 09:00 2023. jan. 13. 09:00

Az MSZP közleményben emlékeztet: a Fidesz-kormány 13 év alatt egyetlen forinttal sem emelte a családi pótlék összegét. Szerintük ez a juttatás ma már szinte semmit sem ér „a jobboldal által gerjesztett brutális rezsinövelés és élelmiszer-drágulás miatt”. Az MSZP ezért a családok védelmében, módosító törvényjavaslatot nyújtott be a családi pótlék összegének azonnali megduplázásáról.

Az MSZP a törvényjavaslatban a családi pótlék megduplázásán túl azt is kezdeményezi, hogy a támogatások összege minden évben az inflációval arányosan emelkedjen, továbbá garantálja a kormány, hogy a családi pótlékot minden hónapban kifizetik.

„Ne lehessen többet azzal trükközni, hogy a szeptemberi családi pótlékot augusztusban fizetik ki a dupla juttatás látszatát keltve, majd szeptemberben a családok semmit sem kapnak! Ehelyett azt javasoljuk, hogy az iskolakezdés miatt augusztusban dupla összegű támogatást kapjanak a családok, de ne a következő hónap rovására!” – fogalmaz a szocialisták közleménye.

Az MSZP szerint a családi pótlék megduplázására lenne pénz: az éppen zajló Vodafone-felvásárlás összegéből ezt könnyen lehetne finanszírozni. Döbbenetesnek tartják, hogy „a Fidesz-kormánynak fontosabb egy veszteséges cég felvásárlása, mint a családosok megsegítése”. Ezzel szemben az MSZP a családok mellett áll, ezért adták be a családi pótlék megduplázásáról szóló törvényjavaslatukat.

Forrás: MTI-OS