Az MSZP kizárna egy jobbikos jelöltet az előválasztásból

HírKlikk 2021. szeptember 18. 20:45 2021. szept. 18. 20:45

A 2021-es előválasztás célja az új magyar demokrácia megteremtése, ehhez pedig feddhetetlen jelöltekre van szükség. Sajtóhírek alapján, azonban Veszprém megye 4. számú egyéni választókerületében induló Süle Zsolt nem ilyen jelölt – írta szombati közleményében az MSZP.

A párt szerint a Jobbik és az LMP támogatásával induló Süle Zsolt korábban olyan „antiszemita, rasszista nyilatkozatokat tett”, amelyek miatt az MSZP etikai eljárást kezdeményez az Országos Előválasztási Bizottságnál – szól a közlemény.

A képviselőjelölt szélsőséges posztjaiban támadta az MSZP-t és korábbi országgyűlési képviselőjét, jelenleg is a párt választmányának tagját, dr. Steiner Pált. Süle Zsolt korábbi nyilatkozatai a magyarországi zsidóságot és a magyarországi romákat is sértő, negatív színben tünteti fel, velük szemben ellenséges környezetet teremt – jelezték indoklásukban.

Az MSZP meggyőződése szerint Süle Zsolt nyilatkozatai összeegyeztethetetlenek az előválasztás elveivel, ezért kezdeményezi a képviselőjelölt kizárását az előválasztásból. A párt hozzátette, ha az Országos Előválasztási Bizottság nem támogatná a kizárást, akkor azt várják el, hogy kötelezze a képviselőjelöltet arra, hogy kérjen bocsánatot dr. Steiner Páltól, valamint a magyarországi zsidó és roma közösségektől.

Forrás: Hírklikk