Az MSZP komoly kérdést intézett Orbán Viktorhoz

HírKlikk 2019. augusztus 15. 16:00 2019. aug. 15. 16:00

Az MSZP kérdést intézett a miniszterelnökhöz a rendőri fizetések kapcsán.

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy az alacsony fizetés miatt sokan szereltek le, és hagyták el a rendőrséget. A maradók közül a rendőrség állományából összesen 3592 embernek volt egyéb munkavégzésre engedélye. 

Az MSZP közleményében úgy reagált, hogy „a rendőri fizetésemelésre nincs pénz, de a propagandába továbbra is ömlenek a milliárdok.”

A kezdő járőrnek járó 130-145 ezer forintos kereset nem elég a megélhetéshez, ezért kénytelen másodállást vállalni. De mint írják, aki már 15-20 éve van a pályán, az sem kap többet 210-230 ezer forintnál.

„Ennyit ér a Fidesznek a rendőrök szolgálata, miközben képes 14 hónap alatt 75 milliárdot elkölteni csak a propagandára” – fogalmaz a közlemény.

„Miniszterelnök úr, mégis hogyan lehetséges az, hogy a rendőrök fizetésemelésére nincs pénz miközben a plakátjaikra mindig elő tudnak húzni több tízmilliárdot a kalapból?”

– teszik fel a kérdést.

„Minden rendőrnek tisztában kell lennie azzal, hogy az a pénz, amiből emelni lehet a fizetésüket, ott van minden egyes kormányzati hirdetés mögött, egy fideszes haver zsebében”

- írják.

„A Fidesznek azonnal módosítania kell a rendőri életpályamodellt, csökkentenie kell az állomány terheit és legalább 30 százalékkal meg kell emelnie a rendvédelmisek bérét, különben lassan már nem lesz, aki a rendőri hivatást választaná” – zárul a közlemény.

 

Forrás: MTI/Hírklikk