Az MSZP-nél betelt a pohár

HírKlikk 2019. június 17. 12:17 2019. jún. 17. 12:17

Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy tartassa be a magyar törvényeket a Suzukinál és a nagyvállalatok érdekeit ne tartsák előrébbvalónak a munkásokénál.

Az MSZP közleményben emlékeztet rá, hogy miután a Fidesz elfogadta a rabszolgatörvényt a Suzuki-gyár dolgozói, úgy gondolták, hogy erősebb munkavállalói védelemre van szükségük, ezért szakszervezetet hoztak létre. A gyár vezetése azonban csírájában akarta elfojtani a szervezkedést, a megválasztott érdekvédelmi vezetőt azonnal kirúgták, majd a szakszervezet képviselőit kitiltották a gyár területéről.

Az ellenzéki párt szerint ha nincs erős érdekvédelem, akkor a dolgozók ki vannak szolgáltatva a vezetőségnek, erre játszik a japán multi. A Suzuki, Orbán támogatásával a háta mögött már azt is meg meri tenni, hogy hőségriadó alatt szabálytalanul dolgoztassa a munkásokat, az egészségükkel mit sem törődve - fogalmaz a párt.

Elég volt abból, hogy a Fidesz a nagyvállalatok érdekeit előbbre valónak tartja a munkásokénál! Magyarországon a Suzukinak is be kell tartania a törvényeinket! A kormánynak pedig az a feladata, hogy azokat betartassa! - zárul az MSZP közleménye.

Forrás: Hírklikk