Az MSZP örül annak, hogy Semjén Zsolt a saját nevére vette a párt javaslatát

HírKlikk 2021. április 22. 12:23 2021. ápr. 22. 12:23

A járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetők büntetésének súlyosbítása mellett érvelt csütörtöki online sajtótájékoztatóján Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, országgyűlési képviselője.

Megemlítette: az e témában benyújtott törvénymódosítási javaslatát a kormánytöbbség „saját nevére vette", így az Semjén Zsolt  miniszterelnök-helyettes előterjesztéseként került a parlament elé.

Annak ellenére, hogy nem elegáns ez a módszer, nagyon örülünk annak, hogy végre egy ellenzéki kezdeményezésből jó eséllyel törvény lesz, és emberi életeket tudunk megmenteni – jelentette ki a szocialista politikus. A törvényjavaslatról jövő kedden lesz szavazás. 

Hozzátette: ha a jövőben arra van szükség, hogy ellenzéki javaslatokat vegyen át a kormány vagy a fideszes többség, az sem nagy ár azért, hogy minél több emberi életet lehessen megvédeni.

Molnár Zsolt kiemelte: kezdeményezése csak azokat büntetné a jelenleginél súlyosabban, akik felelőtlenül, tudatosan és notóriusan szembeszegülnek a társadalmi normákkal, és úgy ülnek a volán mögé, hogy a szabálysértési hatóság vagy a bíróság korábban eltiltott őket a vezetéstől. Hangsúlyozta, hogy nem olyan esetekről van szó, amikor valaki otthon felejtette a jogosítványát, vagy lejárt az orvosi engedélye.

Molnár Zsolt a közlekedési balesetek áldozatainak emlékműve előtt hangsúlyozta, hogy az MSZP több biztonságot akar a közutakon és mindenkit hazavárnak. Azt is elmondta, hogy egyeztettek az országos rendőrfőkapitánysággal, a belügyminisztériummal, az autóklubbal és más baleset megelőzési szervezetekkel.