Az MSZP szerint a KSH legfrissebb számai is a párt javaslatát erősítik

HírKlikk 2021. október 28. 13:55 2021. okt. 28. 13:55

Az MSZP szerint a KSH számai is azt bizonyítják, hogy szükség van az álláskeresési járadék meghosszabbításáról szóló népszavazásra.

Az MSZP szerint a KSH legújabb statisztikája is azt erősíti meg, hogy szükség van az álláskeresési járadék meghosszabbításáról szóló népszavazásra, mert a Fidesz rengeteg embert az út szélén hagy. Mint közleményükben írják, a számok azt mutatják, hogy a munkakeresés átlagos időtartama közel 9 hónap, de a munkanélküliek több mint 34%-a legalább egy éve keres állást.

Emlékeztetnek rá: a Fidesz tíz évvel ezelőtt döntött úgy, hogy a 9 hónapon át járó álláskeresési járadék időtartamát lecsökkenti 3 hónapra, amivel ez lett a legrövidebb ideig nyújtott támogatás az Európai Unióban, de világviszonylatban is a sereghajtók között van. Már akkor elmondta, nemcsak az MSZP, hanem a szakszervezetek és a szakértők is, hogy ennek a döntésnek nagyon súlyos következményei lesznek.

A közlemény szerint az MSZP baloldali pártként úgy gondolja, hogy a munkájukat elvesztőknek érdemi segítséget kell nyújtani, ezért támogatja Karácsony Gergely népszavazási kezdeményezését az álláskeresési járadék időtartamának meghosszabbításáról.

Forrás: MTI-OS