Az MSZP új banki elszámoltatást és a végrehajtások felfüggesztését követeli

HírKlikk 2019. június 7. 09:49 2019. jún. 7. 09:49

Az Európai Unió Bírósága szerdán a korábbi, jelentősebb aggályait fenntartva újabb ítéletet hozott a devizahitelek ügyében, miközben az Orbán-kormány továbbra sem hajlandó egységes megoldással előállni, a magyar bíróságok pedig még mindig csak a különböző újraértelmezésekkel vannak elfoglalva - írja közleményében az MSZP.

Az Orbán-kormánynak végre be kellene ismernie, hogy a devizahitelek ügyét úgy nem lehet megoldani, ahogyan azt eddig tették. Az nem megoldás, hogy tűzoltásként, egyébként elhibázott döntéseket hoznak a probléma egyes részeinek a kezelésére.

Az MSZP szerint csakis egységes megoldással lehet segíteni a devizakárosultakon, ezért van szükség egy új banki elszámoltatásra, a végrehajtások felfüggesztésére, továbbá fel kell mondani az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal kötött megállapodást.

Ebben a szerződésben ugyanis Orbán Viktor azt vállalta, hogy a bankoknak egy fillérjébe sem fog kerülni a szerződések forintosítása, nem nehezíti meg a kilakoltatásokat, és nem hoz olyan törvényeket, amelyek csökkentené a bankok profitját. Ha ez a szerződés érvényben marad - teszik hozzá a szocialisták -, akkor magyar családok tízezrei fognak még az utcára kerülni.

A közlemény szerint az MSZP ezen javaslatai újra a Parlament elé kerülnek és a Fidesz eldöntheti, hogy továbbra is a bankokat szolgálja vagy végre a magyar családok mellé áll.

Forrás: Hírklikk