Az Ön feladata a fiatalok védelme! – emlékeztetik e-mailek ezreiben Ádert

HírKlikk 2021. június 16. 17:45 2021. jún. 16. 17:45

Már többezren küldték el levelüket Áder Jánosnak, arra kérve a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az Országgyűlés által kedden elfogadott „pedofil”-törvény kiegészítését, ehelyett kérjen normakontrollt az Alkotmánybíróságtól. A levelet a Szabad aHang közvetítésével lehet eljuttatni a címzetthez.

„Az államnak – és ezáltal Önnek – a feladata a fiatalok védelme szexuális orientációjuktól és nemi identitásuktól függetlenül” – emlékezteti államfői kötelezettségére Ádert a levél. Mint írják, a 2021. június 15-én az Országgyűlés által elfogadott T./16365/15 számú összegző módosító javaslat azt is tartalmazza: „E törvényben foglalt célok és a gyermekek védelme érdekében tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg”.

A levél Áder figyelmébe ajánlja, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) 2017-ben már kimondta, hogy jogsértő az orosz propagandatörvény, mivel megsérti az Emberi Jogok Európai Egyezményének a véleménynyilvánítás szabadságáról, illetve a megkülönböztetés tilalmáról szóló cikkelyét. Emellett az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága és Emberi Jogi Bizottsága és az Európa Tanács Velencei Bizottsága és felszólalt a jogszabály ellen, mert az sérti a nemzetközi emberi jogi normákat.

A törvénymódosítás egyértelműen sérti a szólásszabadsághoz, az emberi méltósághoz és a diszkrimináció-mentességhez való jogot is. Ez a lépés veszélyezteti az LMBTQI fiatalok és felnőttek lelki egészségét, és megakadályozza, hogy kellő időben, prevenciós céllal jussanak információhoz és affirmatív támogatáshoz. Az LMBTQI fiataloknak is joguk van megkapni a személyiségük teljes kibontakoztatásához szükséges oktatást, nevelést: beleértve a szexuális edukációt és családi életre nevelést is. Az LMBTQI embereknek joguk van ahhoz, hogy a társadalom egyenlő méltósággal rendelkező tagjaként éljenek, életük ne stigmatizált, tabusított keretek közé szoruljon.

Az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága 2020 elején közölte: lépéseket vár az iskolai diszkrimináció és zaklatás felszámolására; a magyar kormánynak felvilágosító kampányokkal és iskolai programokkal kellene fellépnie az LMBTQI gyermekek védelmében. Ezzel szemben most az Országgyűlés magára hagyná az LMBTQI fiatalokat: ellehetetlenítené azokat az érzékenyítő képzéseket, beszélgetéseket, amelyek az elfogadást segítik elő. 

S egy szomorú tényre is felhívják a levél küldői Áder figyelmét. Nevezetesen arra, hogy a legújabb kutatások szerint az LMBTQI diákok majdnem kétharmadát zaklatták verbálisan a szexuális irányultságuk miatt, több mint felüket pedig a nemi önkifejezésük miatt. Nem véletlen, hogy a magyar LMBTQI emberek közel harmadának volt már öngyilkossági kísérlete.

Az állam alkotmányos feladata a fiatalok védelme, és ebbe az LMBTQI fiatalok is bele kell, hogy tartozzanak – szól a levél, amit már több ezren írtak alá. Az aláírók száma pedig percről percre nő.

Ha Ön is küldeni akar levelet, itt megteheti.

 
Forrás: Hírklikk