Az önkormányzatok helyett az oligarchákat kellene megadóztatni

HírKlikk 2020. december 20. 12:33 2020. dec. 20. 12:33

Szél Bernadett a Facebookon közzétett posztjában követeli, hogy azonnal vonja vissza a kormány az iparűzési adó csökkentését. Mellette még két másik független országgyűlési képviselő, Szabó Szabolcs és Hadházy Ákos is tiltakozik „a 30 éve fennálló önkormányzatiság felszámolása ellen”. Szerintük az Orbán-kormány intézkedéseinek semmi közük a válságkezeléshez, és az önkormányzatok ellehetetlenítése helyett, a közpénzen meggazdagodott oligarchák megadóztatásával lehetne több forráshoz jutni.

Szél Bernadett azt írja a Facebookon, hogy „a gazdasági válságkezelés címén bejelentett intézkedések a válság vesztesein egyáltalán nem segítenek, az önkormányzatokat viszont megfosztják alapfeladataik ellátásához szükséges bevételeiktől”.

Szél Bernadett mellett Szabó Szabolcs és Hadházy Ákos is tiltakozik – ahogyan fogalmaznak – „a 30 éve fennálló önkormányzatiság felszámolása ellen”. A független képviselő Facebook posztját idéző hvg.hu szerint azt követelik, hogy a kormány „a válság alatt is a vállalkozásokon nyerészkedő Parragh László ötletei helyett, pedig vezesse be a közpénzen meggazdagodott oligarchák szolidaritási hozzájárulását, és abból segítse a kisvállalkozásokat”.

Szerintük Orbán Viktor bejelentéseinek semmi közük a válságkezeléshez: a Fidesz egyszerűen képtelen elfogadni a 2019-es önkormányzati választások eredményét, ezért a pénzügyi kivéreztetés eszközéhez nyúl.

Ez nem más, mint visszamenőlegesen elkövetett választási csalás és a választók büntetése azért, mert nem a megfelelő helyre húzták az ikszet.

Forrás: hvg.hu