Az operatív törzs nem tudja megmondani, hogy hol, mennyi embert oltottak be

HírKlikk 2021. június 20. 17:47 2021. jún. 20. 17:47

Jelenleg csak összesített információink vannak arról, hogy mennyi embert oltottak be hazánkban, a területi adatok azonban nem ismertek.

Nem tudja az operatív törzs, hogy az országban hol hány embert oltottak be koronavírus ellen – derül ki a 444 vasárnapi cikkéből. A portál megkereste a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK) közérdekű adatigényléssel, mert az operatív törzs csak összesítve közli, hogy mennyien kapták már meg az oltást, azonban arról nem szolgáltatnak információt, hogy mekkora az átoltottság az egyes falvakban, vagy térségekben.

A portál azt is hangsúlyozta az NNK-nak, hogy amennyiben nem rendelkeznek kistelepülési szintű részleges adatokkal, akkor járási vagy megyei bontásban küldjék el az adatokat, hogy látszódjanak a területi különbségek.

Az NNK válaszából kiderül, hogy nem rendelkeznek a kért bontásban adatokkal, de azt nem árulták el, hogy akkor milyen bontásban vannak információik. Azt viszont hozzátették, hogy az Alkotmánybíróság korábbi határozata alapján, nem kötelesek adatgyűjtésre kizárólag a kérés teljesítése érdekében, és új, minőségileg más adatsort sem kell előállítaniuk a már meglevőkből.

Forrás: 444.hu