"Az Orbán-kormány azt üzeni a gyerekeknek, hogy buták és tehetségtelenek"

HírKlikk 2019. január 18. 18:52 2019. jan. 18. 18:52

Az elmúlt években rendszeresen előfordult, hogy rendkívül nehéz írásbeli feladatokat kaptak az általános iskolások a gimnáziumi felvételikor - írta Bősz Anett a Liberális Párt közleményében.

A feladatsorokat úgy állították össze, hogy azokat szinte lehetetlen volt hibátlanul megoldani. A többség számára súlyos kudarcélményt jelentett a rossz eredmény, a túl nehéz feladatokhoz pedig túl kevés idő állt a gyerekek rendelkezésére.
 
Elfogadhatatlan, hogy miközben a diákok rengeteg energiát fektetnek a felkészülésbe, komoly csalódást kell átélniük a teljesíthetetlen követelmények miatt.

Néhány eredmény az elmúlt évekből: tavaly a 8 osztályos gimnáziumba felvételizők az 50 elérhető pontból mindössze 18,3 pontot tudtak elérni a matek írásbelin, azaz átlagosan 37 százalékosra sikerültek a felvételik. A tavalyelőtti hatosztályos gimnáziumi matek felvételin az 50 elérhető pontból csak 19,7-et tudtak átlagosan elérni a diákok, azaz 39 százalékos volt az átlagos eredmény.

Az Orbán-kormány gimnáziumi felvételi rendszere azt üzeni a gyerekeknek, hogy buták és tehetségtelenek, így kudarcfélővé tesznek olyan embereket, akik sikerorientált felnőttekként sokkal többre volnának képesek.

 

A Liberális Párt követeli, hogy a középiskolai felvételi vizsgaanyagát igazítsák a tananyaghoz! Csak olyat kérdezzenek a gyerekektől, amit korábban meg is tanítottak! Ne alázzák meg a diákokat!

Forrás: MTI/Hírklikk