Az Orbán-kormány elítélte az Orbán-kormányt

Föld S. Péter 2020. április 3. 13:57 2020. ápr. 3. 13:57

Tegnapi hír, hogy tizenhárom uniós ország kormánya közös nyilatkozatban arra kérte a Európai Bizottságot, vizsgálja, meg, hogy azok a rendkívüli lépések, amelyeket az egyes országok a koronavírus elleni küzdelem során hoztak, nem sértik-e a jogállamiságot, a demokratikus alapelveket és emberi jogokat. Az aláírók szerint, ugyanis a rendkívüli intézkedéseknek szigorúan a vírus ellen védekezésre kell korlátozódniuk, és azok árnyékában nem sérülhet a sajtó és a szólás szabadsága. Az aláírókhoz tizennegyedikként az Orbán-kormány is csatlakozott.

Az eredeti közleményben név szerint nem említik Magyarországot, sem a Fidesz által a parlamenten áterőltetett felhatalmazási törvényt, ám az időzítésből egyértelmű, hogy az üzenet a magyar kormánynak szól. Miután a közlemény szövegezői általános jelleggel fogalmazták meg a demokratikus alapelvek betartásának fontosságát, és nem szóltak arról, hogy azt Orbán Viktor miatt voltak kénytelenek megfogalmazni és közzétenni, tizennegyedikként, Orbán Viktor kormánya is aláírta a demokrácia megsértőit elítélő szöveget. Úgy tettek Orbánék, mintha nem róluk volna szó, hanem véletlenül, a vírus elleni védekezés kapcsán, jutott volna a tizenhármak eszébe, hogy felhívják a figyelmet a demokrácia értékeinek betartására.

Orbán meg van győződve arról, hogy Magyarországon virágzik a demokrácia, nem sérül a szólás és a sajtó szabadsága, tiszteletben tartják az alapvető emberi jogokat. Nincs ebben ellentmondás: minden diktátor demokratának tartja magát, és  úgy gondolja, hogy ő igazságos és szeretett vezetője a népének. Ezért aztán, ezek a diktátorok nem is értik, hogy miért van körülöttük annyi rendőr és biztonsági ember, miért van az, hogy bárhová mennek, mamelukok hada kíséri őket.