Az Orbán-kormány jézusi hitvallása

Nagy András 2018. november 13. 05:11 2018. nov. 13. 05:11

„Az a szerencséjük, hogy Magyarországon nagyon kevesen tudják, mit képviselt valójában Jézus” – reagált Kálmán László nyelvészprofesszor arra, hogy az egyik kormánypárti megmondó ember lényegében a jézusi hitvalláshoz hasonlította a jelenlegi kormány politikáját.

Tudta Ön, hogy jövő tavasszal, amikor hazánkban is hivatalos európai parlamenti választás lesz, valójában nem az EP leendő tagjairól fogunk dönteni, hanem Jézus és Marx között kell majd választanunk? Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője legalábbis ezt fejtette ki a hétvégén Csopakon, a portál beszámolója szerint a helyi polgári kör meghívásának eleget téve.

Huth nem kevesebbet állított, mint hogy Nyugat-Európában, a világban és itthon is a neobolsevik gondolatokat kell legyőzni jövőre, mert a mai balliberális oldal a bolsevizmust képviseli. Ezzel szemben szerinte ma egy értékközpontú, kereszténydemokrata, Magyarország épül, amely azonban nagyon törékeny, és azok, akik egyszer már megmutatták, hogy mindent képesek elvenni tőlünk, most is csak a megfelelő pillanatra várnak.

Természetesen Soros sem maradhatott ki az eszmefuttatásból: a balliberálisok Huth szerint bármit megtennének, hogy visszaszerezzék a hatalmat: forradalmi hangulatot próbálnak szítani, felhasználják ehhez a Soros György által támogatott szervezeteket, a médiájukat és a közösségi portálokat.

A kormánypárti heccmédia megmondó embereitől is ritkán hallható összeesküvés-elmélet mögé mi nem láttunk különösebb koncepciót, Kálmán László azonban más szemüvegen át értelmezte a fentieket.

„Az a szerencséjük, hogy Magyarországon nagyon kevesen tudják, mit képviselt valójában Jézus, hogy mennyire a szegények pártján állt a hatalommal szemben, mert különben biztosan nem tudnák használni ezt a szembeállítást. De Magyarországon ma már ez is megteszi” nyilatkozta megkeresésünkre.

A nyelvész szerint a kormánypárti kommunikáció mostanra eljutott oda, hogy már neveket, vagy egyes szavakat helyettesítenek konkrét eszmékkel és gondolatkörökkel. Meggyőzésnek itt már a csíráját sem lehet felfedezni, gondolatilag nulla az egész – mondta. Ebben a nyilatkozatban például Jézus a jó, Marx a gonosz, a további részletekkel pedig nem kell törődni.

Ismert módszer ez a reklámszakmában, csakhogy ezzel nagyon sokat ártanak a közbeszéd színvonalának – fejtette ki. Ugyanezt a primitív eszközt használták egyébként az ötvenes évek kommunistái, de már a Horthy-korszakban is – tette hozzá. Vagyis akkor a zsidók meg az imperialisták voltak a gyűlölt címkék, most meg a Soros.