Az oroszok megint beavatkoznak az amerikai elnökválasztásba

HírKlikk 2020. szeptember 12. 08:15 2020. szept. 12. 08:15

Persze most is Donald Trumpot akarják segíteni. A Microsoft figyelmeztette a demokrata elnökjelölt, Joe Biden egyik fő kampányirodáját, hogy megtámadták az informatikai rendszerüket a – valószínűleg az orosz állam által támogatott – hackerek.

A Bidennek és sok más demokrata politikusnak dolgozó washingtoni SKDKnickerbocker nevezetű kampánystratégiai és kommunikációs tanácsadó iroda rendszerét az elmúlt két hónapban többször is próbálták feltörni orosz hackerek a Reuters hírügynökség forrásai szerint. A SKDK eddig hat elnök- és számos kongresszusi választásban dolgozott együtt a Demokrata Párttal.

A Microsoft szerint, ugyanarról a hackercsoportról lehet szó, amely az előző elnökválasztáson kiszivárogtatta Hillary Clinton e-mailjeit. Ezt a csoportot gyakran „Fancy Bear”-ként (fura medve-ként) emlegetik és az orosz katonai hírszerző szolgálat irányítja.

A Reuters egyik forrása alapján, a hackereknek nem sikerült feltörniük az SKDK rendszerét. A Kreml szóvivője, Dimitrij Peszkov a vádakat nonszensznek nevezte.

Forrás: Index