Az ügyészség nem zárja ki a csalás gyanúját a Microsoft ügyében

HírKlikk 2019. augusztus 8. 18:45 2019. aug. 8. 18:45

Nem zárható ki a csalás elkövetésének gyanúja a Microsoft Magyarország Kft. szoftverlicenceinek értékesítése ügyében. Augusztus elején két feljelentés érkezett a Központi Nyomozó Főügyészséghez, az ügyben elrendelték a feljelentés kiegészítését – jelentette be az ügyészség.

Az  Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma és az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) 2019. július 22-én hozott nyilvánosságra dokumentumokat a Microsoft magyarországi szoftverlicencek értékesítése ügyében folytatott vizsgálatról.

Az ügyészség szerint ez alapján nem zárható ki csalás elkövetésének a gyanúja.

Megjegyezték, hogy a magyarországi hatóságokat az ügyben nem keresték meg, feljelentést vagy jelzést számukra nem küldtek. A Legfőbb Ügyészség ezért 2019. július 24-én megkereste az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumát, hogy valamennyi, az ügyben releváns és esetleg büntetőeljárás alapjául szolgáló információt küldje el részére.

Nem sokkal ezután, augusztus 2-án és 6-án két feljelentés érkezett a Központi Nyomozó Főügyészséghez a tárgyban. Mivel a kért adatok nem érkeztek meg, a közzétett angol nyelvű jelentések elemzése a feljelentések elbírálására rendelkezésre álló idő alatt nem lehetséges, a főügyészség az ügyben feljelentés kiegészítését rendelte el. Ennek során kell a bűncselekmény gyanújának meglétéről vagy kizártságáról dönteni.

Forrás: Hírklikk