Az új kancellár a hátsó kapun próbált meg bejutni az SZFE-re

HírKlikk 2020. szeptember 30. 18:45 2020. szept. 30. 18:45

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói közleményben erősítették meg, hogy megakadályozták az új kancellár belépését az egyetem épületébe. Azt is közölték, hogy Szarka Gábor a hátsó kapun, a parkoló felől próbált meg bejutni.

A hvg.hu által ismertetett közleményben azt írták, „az új kancellárt egy nagyjából tízfős rögtönzött fogadóbizottság fogadta, akik felkérték, hogy távozzon, és tájékoztatták arról, hogy nem ismerik el a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumát, így annak döntéseit sem, és Szarka Gábort nem tekintik az egyetem polgárának".

A hallgatók szerint, Szarka Gábor a nagyjából tízperces beszélgetésen arra hivatkozott, hogy a hallgatókkal szeretne tárgyalni, később azonban már azt állította, hogy az elfoglalt egyetem épületébe pusztán azért próbált meg a hátsó kapun belépni, hogy az átadás-átvétel körülményeit rendezze Vonderviszt Lajos korábbi kancellárral.

Az új kancellár október 1-jén lép hivatalba, addig meg kell oldani az átadás-átvételt. Szarka Gábor ezredes, a honvédelmi miniszter korábbi kabinetfőnöke és volt párizsi katonai attasé a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi docense.