Az Új Világ Néppárt európaiságunk és a józan ész védelmében bírálja Demetert

HírKlikk 2020. november 29. 12:50 2020. nov. 29. 12:50

Állásfoglalást tett közzé vasárnap az Új Világ Néppárt „Még most állítsuk meg őket!” címmel Demeter Szilárd az Origón megjelent, és azóta már diplomáciai botrányt, minden jó érzésű ember ellenszenvét kiváltó írásával kapcsolatban, amelyet az alábbiakban ismertetünk.

„Nemzeti önbecsülésünk, európaiságunk és a józan ész védelmében az Új Világ Néppárt mélyen elítéli Demeter Szilárd magyar nyelven írt, de a magyarsághoz méltatlan, gyűlölködő írását, amely az Origo honlapon jelent meg 2020. november 28-án Sor(o)s címmel" – írják az állásfoglalásukban.

Pálinkás József elnök kijelentette: a holokauszt borzalmát az Európában most zajló vitákhoz hasonlítani eszement aljasság. Szavakkal elkövetett gaztett. Nincs, nem lehet olyan politikai érdek, amely ezt igazolhatná.

A világjárvány és a gazdasági válság magyarországi következményeitől rettegő miniszterelnök zavarodottan keresi az új ellenséget, amelytől „megvédhetné” a magyarokat, és hatalmon maradhatna. Zavarában azonban már csak arra képes, hogy újra Soros Györgyöt veszi elő, és állítja rémként követői elé. Lehet, hogy már nem képes felfogni tettei és szavai következményeit, de zavaros megnyilvánulásaival a nála is zavarodottabb követőit az övéinél is túlzóbb, hazug és gyűlöletkeltő állításokra, ezek között elpusztított zsidó honfitársaink százezrei emlékének meggyalázására indítja.

A pártelnök hangsúlyozta: a polgári Magyarország – egyesek által megtagadott – eszméje éppen azt jelenti, hogy soha többé nem keltünk gyűlöletet honfitársaink egyetlen csoportja ellen sem. Ellenkezőleg, arra hívunk mindenkit, hogy együtt mondjunk nemet a gyűlöletkeltésre, az ország érdekeivel ellentétes politikai ostobaságra, amely néhányak hatalmi érdeke miatt az okos együttműködés helyett szembeállít minket Európa népeivel.