Az utolsó pillanatban fizetett a kukaholding Budapestnek

HírKlikk 2020. június 17. 07:11 2020. jún. 17. 07:11

Az utolsó pillanatban mégis kapott pénzt az állami kukaholdingtól az FKF, így nem áll le a szemétszállítás Budapesten

A fővárosi cég vezetője szerint, kedd reggel még nulla forint volt a számlájukon és nem világos, hogy miért most és miért ennyi pénzt kaptak – hangzott el az RTL Híradójában.

Mártha Imre hangsúlyozta, azt a pénzt szeretnék megkapni, amit a fővárosiak befizettek a kukaholdingnak. Ők viszont azt mondják, nincs elmaradásuk.

 

 

Néhány napja Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes arról írt a közösségi oldalán, hogy bár az FKF hétről hétre elvitte a szemetet, a járvány ideje alatt is folyamatos volt a hulladékszállítás, a budapestiek pedig rendesen fizetik a szemétdíjat, január óta a befizetett szemétdíjból egy forint nem jutott a szolgáltatást végző FKF-hez az állami kukaholdingtól. Tüttő úgy fogalmazott, hogy „valahol elsikkadt a nemzeti kukaholdingnak csúfolt fekete lyukban”.

Az Index emlékeztetett: korábban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is elismerte, hogy jogosak az FKF igényei, és jelezte, hogy meg fogják kapni a tavalyi évre vonatkozó tartozást is.