Azt mondta Rácz Zsófia, hogy nagyon szívesen válaszol, majd elsétált

HírKlikk 2020. augusztus 5. 11:14 2020. aug. 5. 11:14

Az RTL most először tudta megszólaltatni a helyettes államtitkárt a decemberi kinevezése óta, de kérdésére nem kapott választ.

A RTL Híradójában többszöri megkeresés után végre sikerült megszólaltatni Rácz Zsófia helyettes államtitkárt, akit egy törvénymódosítással neveztek ki azért, hogy az ifjúságpolitika és esélyteremtés területén dolgozzon.

Rácz úgy nyilatkozott a csatornának, hogy „azt az elvet vallom, hogy akkor nyilatkozom, akkor beszélek valamiről, miután már valamit letettem az asztalra. Jelenleg még a munkafázis zajlik”, majd hozzátette, hogy sajnálja, ha ebből volt félreértés, „de ahogy most is, bármikor szívesen” válaszol a kérdésekre.

A csatorna kapva az alkalmon, meg is kérdezte, mit szól ahhoz, hogy a kormánypárt törvényt módosított azért, hogy kinevezhessék. Korábban erre a kérdésre Deutsch Tamás, fideszes EP-képviselő azt mondta, hogy hibát követtek el ezzel a lépéssel.

„Nekem nagyon erős küldetéstudatom van azzal kapcsolatban, hogy a fiatalok hangját képviseljem, az ő hangszórójuk legyek” – reagált Rácz, elkerülve azt, hogy választ adjon az eredeti kérdésre.

Miután a riporter jelezte, hogy nem kapott választ, Rácz Zsófia szó nélkül elsétált.

 

Forrás: RTL