Bádog Zsolt Szlovákiért aggódik

Föld S. Péter 2019. március 18. 18:33 2019. márc. 18. 18:33

Szegény Zuzana Čaputová, hiába nyerte nagy fölénnyel Szlovákiában az elnökválasztás első fordulóját, nem lehet maradéktalanul boldog. Nem örülhet felhőtlenül a szakaszgyőzelmének, és annak, hogy feltehetőleg ő lesz Szlovákia első női köztársasági elnöke. Azért nem, mert Bayer Zsolt sem örül neki. Márpedig, ha Bayer nem örül, az olyan, mintha maga Orbán Viktor nem örülne.

A Fidesz 5-ös számú lovagkeresztese Bádog című blogján vigyázó szemét olyannyira Pozsonyra vetette, hogy közreadta Mernyó Ferenc elemzését.  Utóbbi szerint nekünk magyaroknak még sok bajunk származik abból, hogy a szlovákok nemsokára egy liberális, zöld politikust választanak elnöküknek. Aki, nem mellesleg - és leginkább ez Mernyó, valamint Bayer-Bádog baja Zuzana Čaputovával -, korábban egy Soros György által támogatott szervezetben dolgozott. Nem most dolgozik egy ilyen szervezetben, hanem évekkel ezelőtt, de az ott eltöltött idő bizonyára mély nyomot hagyott benne. Vagyis, nyilvánvaló, hogy ő is olyan, mint Soros, de nem kizárt, hogy még nála is olyanabb.

„Zuzana Čaputová is egy szlovákiai Soros szervezetben dolgozott, nevezetesen a Via Iuris jogásza volt. A Pesti Srácok már egy éve arról írt, hogy Soros a szlovák kormány megbuktatásával verné szét a V4-et”. Nem győzünk a szerzőnek igazat adni. Hiszen nem kisebb tótumfaktumra hivatkozik, mint amilyen a PestiSrácok, márpedig, ha ők valamiről valamit írnak, akkor az az esetek többségében szinte majdnem teljesen biztos, hogy vagy úgy van, vagy nem.

Persze, az elemzés szerzője nem éri be ennyivel, aggódik is a szlovákokért. Köztünk szólva, van miért. „Szóval, Isten óvja Szlovákiát! Azt kívánom, hogy a szlovákoknak (meg a felvidéki magyaroknak) legyen elég bölcsességük elkerülni Sorost. Mert ha nem sikerül, az nem csak nekik fog gondot okozni, de nekünk is. Erre figyelmeztet a történelem. Ezért lesz jó vigyázni! Mert a liberálisok építeni nem, rombolni, szétverni annál inkább tudnak.”

Ha valaki, a Mernyóval egyetértő Bayer-Bádog tudja ezt, hiszen párttársaival együtt korábban ő maga is liberális volt. Akkoriban nem is tudott építeni, ők is csak romboltak és szétvertek, emellett még Soros-bérencek is voltak.

Nem mindenki, csak sokan közülük.

Például Orbán Viktor, aki 1988 áprilisától a Soros Alapítvány pénzéből gründolt Közép-Európa Kutatócsoport munkatársaként dolgozott és 1989 szeptemberétől az alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ben az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta. Vagy mondjuk, Szájer József, aki 1986-87-ben Soros-ösztöndíjjal tanult az Oxfordi Egyetemen. De említhetnénk Schmidt Máriának, Orbán korábbi főtanácsadójának az esetét, aki 1985-ben hároméves kutatási ösztöndíjat nyert a Soros Alapítványtól, hogy a magyar zsidóság XX. századi történelmét tanulmányozza. Kövér László parlamenti házelnök pedig 1987–1988 között Soros-ösztöndíjjal kutathatta a közép-európai társadalmi mozgalmakat.

S ha már Mernyó a Bayer-Bádog által megosztott posztjában az SZDSZ-t is felemlegette, meg kell kérdeznünk, hogy melyik magyar politikus volt hallgatója annak a részben Magyarországon, részben Angliában működő hathónapos menedzseriskolának, amelyet kifejezetten a Fidesz és az SZDSZ ifjú reménységei számára szerveztek? A helyes válasz: Deutsch Tamás.

Lehet, hogy nem Szlovákia, hanem Magyarország miatt kellene Mernyónak és Bayer-Bádognak aggódnia. Északi szomszédunknál még csak készülődik a hatalomba egy volt Soros-tanítvány, míg nálunk a rombolók és szétverők már kilencedik éve kormányoznak.