Bakondi: csoportos áttörésekre készülnek a migránsok 

HírKlikk 2020. február 29. 11:45 2020. feb. 29. 11:45

A magyar kormány információi szerint, a jelenleginél is nagyobb számú, akár erőszakos csoportok is megjelenhetnek a magyar-szerb határ térségében, de akármilyen erőszakos kísérlet is történjen a magyar emberek biztonságát, a magyar állam határát és a magyar szuverenitást, egyúttal az Európai Unió határát is megvédelmezzük – jelentette ki Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a HírTV Magyarország élőben című műsorának pénteki adásában.

Az elmúlt hetekben azt lehetett tapasztalni, hogy nőtt a migránsok száma, mind a balkáni útvonalon, mind pedig a magyar határkerítésnél – Bakondi György közlése szerint. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója elmondta: január-februárban 6700-an tettek kísérletet a magyar határ illegális átlépésére.

A migránsok többnyire csoportosan, olykor erőszakosan is kísérleteznek különféle módszerek alkalmazásával a határon való átjutás érdekében. A csütörtöki információk szerint, csoportos áthatolási kísérletekre készülnek a szerb szakaszon – tette hozzá.

Bakondi György úgy véli, ha a balkáni migrációs útvonalon jelenleg tartózkodó több mint 120 ezres tömeg jelentős utánpótlást kap, akkor a balkáni útvonalon érintett országok még nehezebb helyzetbe kerülnek.