Bakondi: ismét be akarják vezetni a kötelező migránskvótát

HírKlikk 2019. szeptember 21. 05:00 2019. szept. 21. 05:00

Magyarországnak sem Brüsszelből, sem más központokból nem mondhatják meg, hány migránst kell befogadnia - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán péntek este.

Bakondi György közölte: a Frontex legfrissebb adatai szerint idén jelentősen erősödött a migráció Törökország felől a balkáni útvonalon. Továbbá Olaszországban baloldali fordulat zajlott le és az új kormány migrációs politikájában már "európai szintű megoldásról", "szolidaritásról" beszél. Ez azt jelenti, hogy megnyitják a kikötőket, befogadják a Líbiából, Tunéziából érkezőket, majd ismét be akarják vezetni a kötelező migránskvótát, amelyik tagállam pedig ezt nem fogadja el, az pénzbüntetésre számíthat - tette hozzá.

A belbiztonsági főtanácsadó azt mondta, ezek az erők még az új Európai Bizottság megalakulása előtt nehezen visszafordítható helyzetet kívánnak teremteni. De a magyar kormány és a magyar társadalom már kinyilvánította, mi erről a határozott véleménye: szó sem lehet arról, hogy valahol egy központban döntsék el, kikkel kell együtt élnünk! - szögezte le Bakondi György.

Forrás: MTI/Hírklikk