Bakondi: komoly rendőri és katonai erőre van szükség a migránsok feltartóztatására

HírKlikk 2019. június 27. 05:38 2019. jún. 27. 05:38

Továbbra is jelentős számban kísérleteznek illegális migránsok a magyar határon - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Bakondi György hozzátette: feltartóztatásukra komoly rendőri és katonai erőre van szükség. Szerdán például Röszkénél ötven, Hódunánál negyven illegális bevándorlót tartóztattak fel a magyar határon - közölte.

Szerdán ismét magyar rendőrök indultak Szerbiába és Észak-Macedóniába, hogy segítsék a helyi határvédelmet. Bakondi György elmondta, ennek révén az elmúlt években több száz rendőr szerzett nemzetközi tapasztalatokat, és sok ezer migránst tartóztatott fel.

Ez a nemzetközi segítségnyújtás, hogy minél távolabb a határoktól legyen szűrés, feltartóztatás, jól felfogott schengeni érdek is - jegyezte meg, kiemelve: a migráció nem ért véget. Ez pedig az európai emberek biztonságát és jövőjét alapvetően befolyásolja - tette hozzá.

A Hírklikk is beszámolt többször (ittitt  vagy éppen itt) például arról, hogy még a magyar a rendőrség által közzétett adatok sem támasztják alá a kormány riadalomkeltési kampányait. Szakosodott nemzetközi szervezetek, ügynökségek is folyamatosan tesznek közzé olyan jelentéseket, amelyek pontosan az ellenkezőjéről tanúskodnak, mint amit Orbánék megpróbálnak sulykolni.

Legutóbb 24-én, hétfőn látott napvilágot – tegnap mi is foglalkoztunk vele – egy olyan jelentés, amely feketén-fehéren mutatja, mennyire nem létező probléma Magyarországon a menekültkérdés. Az Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal (EASO) most közzétett, az uniós és néhány EU-n kívüli európai ország menekültügyi helyzetéről és a közös európai menekültügyi rendszer gyakorlati működéséről számot adó  2018. évi éves jelentése szerint ugyanis a tavalyi volt a harmadik olyan esztendő, amikor a vizsgált térségben csökkent a menedékjog iránti kérelmek száma, s visszatért a válság előtti szintre.

Forrás: MTI/Hírklikk