Balatonalmádi polgármestere visszafizette a saját magának adott jutalmat

HírKlikk 2021. április 29. 14:18 2021. ápr. 29. 14:18

Balatonalmádi független polgármestere, korábbi jobbikos országgyűlési képviselő a mai napig hisz a jutalomról hozott döntése jogszerűségében.

Kepli Lajos, Balatonalmádi polgármestere egy nyilvános Facebook-csoportban tudatta, hogy visszafizette az önkormányzat számlájára azt a jutalmat, amelyet még saját magának adott tavaly novemberben. A helyhatóságok vezetőit egy kormányrendelet ruházta fel arra, hogy a veszélyhelyzet miatt saját hatáskörben dönthessenek a jutalmakról. Ehhez még a képviselő-testületet sem kellett megkérdeznie – írja a Telex.

A polgármester kifejtette, hogy jutalma jogszerűségében a mai napig hisz, amivel ellentétes jogerős döntés nincs, lépése önkéntes elhatározáson alapult. Egyúttal közölte, hogy polgármestersége hátralevő idejében – tartson az bármennyi évig – semmilyen felajánlott jutalmat nem fog elfogadni.

Kepli Lajos tavaly év végén saját hatáskörben rendelkezett arról, hogy bruttó 1 075 000, vagyis nettó 713 ezer forintos jutalmat kapjon a „2020. évben elvégzett feladatok és a veszélyhelyzetből fakadó többletteljesítmény elismeréseként”.