Balfácánok

Dr. Dávid Ferenc       2020. szeptember 7. 13:56 2020. szept. 7. 13:56

„Derék dolog! Én nem értek a focihoz. De, aki azt gondolja, hogy ő ért hozzá, és még azt próbálja elmagyarázni, hogy ez elfogadható, na, az menjen el a francba! Ezzel válaszoltam az összes magyarázkodó hozzászólónak. Meg azoknak is, akik szerint normális dolog Cserit csak az utolsó öt percre behozni és pont Szoboszlai helyett! Balfácánok!” (Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere)

Dézsi doktornak a magyar-orosz Nemzetek Ligája mérkőzésről alkotott „velős” véleménye a 444.hu-n olvasható. Az eredeti bejegyzés sajnos már eltűnt a polgármester úr közösségi oldaláról. Én sem értek a labdarúgáshoz, de én sem tartottam indokoltnak Szoboszlai lehívását, és Cseri néhány perces lecserélését. Tovább megyek: a csapat a mérkőzés első 50 percében csak szédelgett a pályán (elsősorban a védelem), ezért is kaptunk ebben az időszakban három gólt. A második félidőben az oroszok kiengedtek, mi feljöttünk, és így lett az eredmény 2:3, azaz hazai pályán vesztettünk. Nem tragédia, de elégedettségre aztán semmi ok!

Dézsi doktornak tehát van véleménye a labdarúgásról, 2020. március 7-i Facebook bejegyzése legalábbis erről tanúskodik: „ha ezt munkának nevezném, amit a győri ETO színeiben futballozó emberek manapság produkálnak a pályán, az sértő lenne azokra a győri dolgozó emberekre, akik munkával keresik meg nap, mint nap a kenyerüket”. A kormánypárti polgármester ezzel a mondatával megtagadta a helyi focisták további „eltartását”, elutasította a városi költségvetésből való támogatásukat. Jól is tette, hiszen az ETO hét forduló után, a húsz csapatos második liga 17. helyén tanyázik, míg a város kiscsapata (Gyirmót) ugyanebben a bajnokságban pillanatnyilag a 3. a tabellán. Dézsi doktor tavaszi kritikus megjegyzése ma is helyénvaló, az ETO tényleg csak vergődik.

Eddig rendben. A kérdés csak az, hogy Dézsi doktor milyen megfontolásból törölte Facebook-oldaláról a tegnapi mérkőzésről írt véleményét, hiszen az csak egy szenvedélyes szurkoló álláspontját tükrözi. Miért is kellett ezt a néhány mondatot visszavonni? Talán szóltak neki fentről a „nagy futballmágusok”, hogy doki, ne piszkáld a válogatott csapat környezetét! Jók voltak, szerethetők, csak kikaptak. De az is lehet, hogy a polgármester úr még egyszer megnézte a vesztes meccset. Átértékelte a látottakat, és önszántából megnyomta a klaviatúrán a „delete” (töröl) gombot. Ki tudja?

Egy biztos: a balfácánok helyett nem írhatta azt, hogy „jobbfácánok”!