Balliberális a Kurucinfó – és ez még csak a kezdet

HírKlikk 2020. szeptember 30. 17:25 2020. szept. 30. 17:25

A kormánynak dolgozó Médianéző a balliberális lapok közé sorolta a Kurucinfót, de más érdekes megállapításokat is tett.

A 444 számol be arról, hogy a Boros Bánk Levente által vezetett Médianéző Központ szerdán megjelentetett egy minden szempontból izgalmas médiaelemzést Növekvő sokszínűség címmel.

A cég, amely egyébként idén 1,3 milliárdért végez sajtófigyelést és kutatást a kormánynak, lényegében arra jutott, hogy Magyarországon valamennyi hírforráshoz bárki könnyen hozzáférhet; kiegyensúlyozott a médiapiac; a médiumok politikai értékrendtől függetlenül, döntően magyar tulajdonban vannak és a 2010-es kormányváltás óta, folyamatosan növekszik a balliberális médiumok száma, amik ráadásul nyereségesek is. 

A sokszínű és folyamatosan növekvő médiahelyzetet azzal akarták szemléltetni, hogy számításaik szerint, az elmúlt tíz év alatt „19 balliberális felület kezdte meg működését és mindössze négy médium szüntette meg tevékenységét”. A négy megszüntetett médium a NEO FM, a Népszabadság, a nol.hu és a stop.hu.

A készítők nem sokat segítettek abban, hogy pontosan mit értenek a balliberális besorolás alatt, de a mellékelt táblázatból kiderül, hogy náluk a Holokamu, Cigánybűnözés és Zsidóbűnözés rovatokkal működő Kurucinfó ugyanúgy ebbe a kategóriába tartozik, mint a Nők Lapja. 

A listán megtaláljuk a Telexet is, ami azonban még el sem indult, így nem is lehet beskatulyázni balliberális oldalnak.

 

Forrás: 444.hu