Bangóné: aki itt él, ebben a közösségben, az magyar

Csanádi Dávid 2020. június 2. 13:25 2020. jún. 2. 13:25

A történtek ellenére, szeretem a hazámat és a magyar embereket – mondta a Hírklikknek Bangóné Borbély Ildikó. A szocialista országgyűlési képviselőt azután kerestük meg, hogy ismeretlen elkövető gyalázkodó feliratot festett róla a Roma Holokauszt Emlékművére a budapesti Nehru-parton.

Az emlékművet megrongáló vandál a „cigányirtás – bűnözésirtás” feliratot, illetve a már említett gyalázkodást festette az emlékműre, amelyet – miután észrevették és dokumentálták – Setét Jenő aktivista gyerekeivel és barátaival lemosott az emlékműről.

„1993 óta sokan és sokféleképpen kérdőjelezik meg a magyarságomat. Mióta politikus vagyok, egyre durvább és durvább eszközökkel próbálják a tudomásomra és mások tudomására hozni ezt. Évek óta gyaláznak már közösségi oldalakon és különböző fórumokon a nevem miatt, de ez most nagyon durva volt, hogy felírták a Roma Holokauszt Emlékművére” – mondta megkeresésünkre Bangóné Borbély Ildikó, hozzátéve, hogy nem az a kérdés, hogy cigány-e vagy sem.

„Magyar ember vagyok, és büszke vagyok a magyarságomra, de azt nehezen élem meg, hogy bizonyos emberek ki akarnak szorítani ebből a közösségből – különösen, hogy ilyen indokkal. Nem is elsősorban magam miatt zavarnak a történtek, féltem a gyerekeimet. Tényleg ez vár rájuk? Bántani fogják őket a nevük miatt? Ítélkeznek fölöttük azért, mert gondolnak róluk valamit, ami nekik nem tetszik? Hiszen nincs különbség zsidók, cigányok, svábok, melegek és bárki más között, sem bőrszín, sem vallás, sem szexuális irányultság alapján. Minden ember egyforma, és aki itt él, ebben a közösségben, az magyar. És annak, aki ezt tette, csak annyit tudok üzenni, hogy remélem, nyugodt szívvel fekteti le a gyerekét este, és nyugodt lelkiismerettel néz a szemébe. Orbán Viktornak, és mindazoknak, akik támogatják a gyűlöletpolitikáját, külön köszönöm, hogy engedi ezt a gyűlöletet. Számukra van egy rossz hírem: nem ők döntik el, hogy ki magyar és ki nem. Nem szeretném, ha a jövő Magyarországa olyan lenne, amit az elmúlt napok eseményei előrevetítenek” – mondta el a véleményét a képviselő, aki hangsúlyozta, hogy a történtek ellenére, szereti Magyarországot és a magyar embereket, és mindent el fog követni azért, hogy az ország minden magyar számára élhető maradjon.

„Magyarnak születtem és magyarként fogok meghalni – bármit elvehetnek tőlem, de ezt az egyet nem” – zárta nyilatkozatát Bangóné Borbély Ildikó.